Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta îl dă de gol pe Liviu Dragnea: La ce a recurs liderul PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
ponta

Victor Ponta, ajuns secretar general al Guvernului, îl dă de gol pe Liviu Dragnea chiar înainte de moțiunea de cenzură ce urmează să fie votată miercuri împotriva lui Sorin Grindeanu. Fost președinte al PSD, acum exclus din partid, după cum spun liderii formațiunii, Ponta spune că Dragnea a decis să cedeze în fața UDMR pentru a se asigura că moțiunea va trece și Grindeanu va fi demis. Astfel, o lege cerută din 2001 de UDMR, declararea zilei de 13 martie, zi în care Transilvania s-a unit Ungaria, să fie declarată zi liberă a maghiarilor din România, va fi votată în Parlament.

În plus, Ponta a dezvăluit că a purtat chiar și negocieri cu oamenii trimiși de Liviu Dragnea.

"Aseară au fost câţiva colegi de-ai noştri - care cu siguranţă aveau mandat de la domnul Dragnea - care i-au propus şi domnului Grindeanu şi mie funcţii de miniştri. Şi am zis: dragi prieteni, nu aţi înţeles, noi nu vrem funcţii de miniştri, nu asta e discuţia; discuţia este dacă păstrăm guvernarea pentru PSD sau, prin demisia lui Grindeanu, punem pe masa preşedintelui Iohannis funcţia de prim-ministru. Doi, dacă păstrăm partidul unit sau dacă mergem în continuare pe acest sistem - cum deschide cineva gura, cum cineva are altă opinie, îl dăm afară. La un moment dat o să vă daţi toţi afară, nu mai rămâne nimeni în partid. Şi al treilea lucru la care premierul Grindeanu a ţinut foarte mult şi îl sprijin în acest sens, că are dreptate, a spus: nu doar eu sunt vinovat, dacă Guvernul nu a mers bine, cel care mi-a dat miniştri e la fel de vinovat ca mine şi atunci răspundem amândoi. Nu se poate, când amândoi avem o vină, să răspundă numai unul, nu e corect", a spus Ponta la RTV.

Citește și: Doliu în lumea fotbalului! A murit un fost jucător al Stelei

”Mâine e şedinţă de Guvern. Am făcut un pic de ordine aici. Ne facem datoria aici cu toţii. Mâine sunt acte normative, ordonanţe de urgenţă. A provocat o criză Dragnea.

Dacă moţiunea PSD contra PSD este respinsă, intrăm în normalitate cu un Guvern mult mai bun. Un program de guvernare realist.

Dacă trece moţiunea, singurul câştigător e preşedintele Iohannis. În afară de preşedinte, alt câştigător este UDMR. E legea din 2001, cea cu ziua maghiarilor. Sunt cerute din 2001. E normal să le ceară. Mâine le va vota majoritatea. Dacă se întâmplă aceste lucruri, e posibil să se strângă voturile necesare.

Citește și: Adevărul: cine a declanșat de fapt CRIZA politică! Rolurile lui Grindeanu, Ponta și BINOMUL .

Indiferent de moţiune, va pierde şi PSD şi Dragnea.

Când ai Guvernul şi nu ai nicio criză şi niciun motiv să renunţi la guvernul tău şi să îi dai posibilitatea lui Iohannis să desemneze alt premier, e o înfrângere.

UDMR a făcut acele solicitări de 16 ani şi acum i le dă Dragnea. Înseamnă că Dragnea nu are majoritate pentru moţiune. Dragnea e dispus să facă orice. Să rupă partidul, să piardă premierul, inclusiv să sărbătorească o zi de 15 martie. Puţini ştiu că pe 15 martie 1848 a fost un punct în unirea Ungariei cu Transilvania. Eu nu pot să fiu de acord cu aşa ceva.

Citește și: Un „aliat” de-al lui Grindeanu, pus la zid de PSD! Cum a fost SANCȚIONAT acesta

De 150 de ani nu am reuşit să rezolvăm şi o facem mâine de la 10 la 12?

Vrea voturi miercuri şi pentru asta fac orice.

Dragnea riscă tot ce are PSD pentru bătălia de miercuri.

Am discutat cu liderii UDMR. Au solicitări normale. Am discutat cu colegi din PSD, cu emisarii domnului Dragnea. Eu şi Grindeanu vrem să evităm această situaţie.

Guvernul nu e un magazin pe care să pui lacătul şi să îl deschizi peste o lună. Nu au fost probleme de funcţionare şi nu vor fi.

A fost o discuţie aseară între noi şi unii colegi de-ai noştri. Ne-au propus funcţii de miniştri. Le-am spus că nu asta e problema. Nu aţi înţeles nimic. La un moment dat o să vă daţi toţi afară din partid. A spus Grindeanu că nu doar el e vinovat. A spus că trebuie să răspundă amândoi. Şi el şi Dragnea.”, a spus Ponta la România TV.

Citește și: ANAF anunță amenzi uriașe! Cine sunt cei vizați .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.