Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta îl felicită pe Tudose: 'În toată nebunia din aceste zile s-a întâmplat şi ceva bun'

victor ponta guvern

Victor Ponta îl felicită pe premierul Mihai Tudose pentru că a oprit "greşeala teribilă" care ar fi fost aplicarea obligatorie a plăţii defalcate a TVA. Reacţia fostului premier vine după anunţul oficial că "split TVA" va fi obligatoriu doar pentru firmele cu datorii la stat şi cele în insolvenţă. Ponta îl felicită şi pe Eugen Teodorovici, fost ministru, care din postura de preşedinte al Comisiei de buget din Senat a promovat prima tentativă de modificare a ordonanţei care introduce "split TVA".

Vezi şi: Coaliţia PSD-ALDE a stabilit forma finală: Cum se va aplica 'Split TVA'

"In toata nebunia din aceste zile s-a intamplat si ceva bun: Mihai Tudose a oprit acea greseala incredibila cu “TVA split” care ar fi fost un dezastru in practica!

Multumesc tuturor celor care au semnat petitia lansata de #ProRomania si celor care au avut curaj sa deschida gura in public impotriva acestei aberatii economice si fiscale venita din “putul gandirii economice” a lui Liviu Dragnea von Teldrum!

Bravo lui Eugen Teodorovici care a luptat la Senat si lui Mihai Tudose care s-a impotrivit “Domnului Presdinte”! Bravo lui Florin Jianu si celor care reprezinta cu adevarat mediul de afaceri roman sau strain!

Dupa ce a ingropat traznaia cu “impozitul pe gospodarie”, impozitul pe cifra de afaceri si acum “TVA split” sper ca Mihai Tudose va bloca si urmatoarele aberatii : cresterea contributiilor la contractele part time si trecere tuturor acestor contributii la angajat incepand cu 1 Ianuarie!

Exista insa un cost pentru aceste masuri aberante anuntate (chiar daca nu au mai fost aplicate pana la urma) - instabilitate si impredictibilitate in zona economica si fiscala! Si acest cost nu il plateste “Daddy” ci fiecare roman din buzunarul lui!", scrie Ponta pe Facebook.

Prin ordonanţa în forma sa iniţială, începând cu data de 1 octombrie 2017 a intrat în vigoare opțional plata defalcată de TVA, urmând ca de la 1 ianuarie 2018, aşa-numitul split-TVA sa fie obligatoriu. Firmele ar fi fost obligate să direcţioneze TVA-ul într-un cont separat, aflat la dispoziţia statului. Statul îşi rezerva dreptul să folosească banii din contul de TVA al firmelor ca să stingă alte datorii fiscale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.