Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, în centrul unui scandal internațional! A declarat că România poate recunoaște Kosovo

ponta ganditor

România "ar putea recunoaşte Kosovo", a declarat premierul român Victor Ponta la televiziunea Klan Kosova cu sediul în Priştina, informează postul TV sârb B92, miercuri, în ediţia online. Sârbii au reacționat dur la adresa premierului român și a României pe rețelele de socializare și pe forumurile site-urilor după declarația lui Ponta.

Citește și: Rusia dă șah Europei: Mutarea care stârnește spaimă

Etnicii albanezi din provincia din sudul Serbiei au declarat unilateral independenţa la începutul anului 2008, dar Serbia a respins proclamarea ca o violare a integrităţii sale teritoriale şi Constituţiei, aminteşte B92.

România este unul dintre cele cinci state-membre ale UE care nu au recunoscut Kosovo.

"În 2008, România a decis să nu recunoască Kosovo. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat de atunci. Guvernele s-au schimbat şi noi decizii asupra recunoaşterii Kosovo ar putea fi luate", a declarat Ponta, după un summit la Tirana al şefilor de stat din sud-estul Europei, potrivit ziarului de limbă albaneză din Pristina Epoka E Re.

Potrivit mass-media din Kosovo, Ponta a declarat că ţara sa va lua în considerare recunoaşterea Kosovo, "deoarece multe lucruri s-au schimbat în Kosovo din 2008".

Potrivit ziarului Epoka E Re, citat de B92, Victor Ponta "a subliniat faptul că unul dintre principalele motive este că Kosovo şi Serbia îşi desfăşoară dialogul cu succes".

****

A II-a zi nu a avut nici o problemă în a se întâlni la București cu președintele Adunării Naționale a Republicii Serbia, Maja Gojkovic căreia i-a promis colaborare:

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.