Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta intră la rupere și anunță o mișcare majoră în Parlament: 'Ne luptăm cât putem să convingem'

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ponta pro romania

Fostul premier Victor Ponta a declarat luni, la Târgu-Jiu, cu privire la splitarea TVA, că există posibilitatea creării unei majorităţi în Parlament care să voteze împotriva plăţii defalcate a respectivei taxe, dar că celor de la PSD "le e frică să voteze, că se supără domnul Dragnea". 

"Din păcate, aşa-zisul program de guvernare pe care l-am prezentat toţi şi în care am crezut toţi şi-a încetat valabilitatea din a doua zi după alegeri, nu mai este valabil şi văd că nici nu se mai pune problema să-l aplice cineva, iar măsurile economice şi sociale din păcate sunt greşite. (...) Ne luptăm cât putem să convingem toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care fac parte sau de ordinele de la partid, să picăm povestea aia cu TVA splitat, se mai poate încă până la 1 ianuarie nu intră în vigoare, şi venind legea de aprobare la Parlament, bănuiesc că cei de dreapta o să voteze oricum contra, dacă votează şi cei de la ALDE, care sunt liberali, cei de la PSD sunt cam toţi de acord cu noi, dar le e frică să voteze, că se supără domnul Dragnea, dar se poate face o majoritate să scăpăm de povestea cu TVA split. La fel sper să nu intre în vigoare ce s-a anunţat cu trecerea contribuţiilor la angajat, pentru că iarăşi va fi o mare harababură şi va fi o mare problemă pentru zona de încasări", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Dan Voiculescu, scrisoare deschisă pentru Kovesi: 'Ați influențat și chiar distrus destine omenești. Vă anunț că nu îmi este frică de dumneavoastră'


El a mai spus că, din punct de vedere economic şi fiscal-bugetar, se cam "strică" ce s-a făcut în ultimii cinci ani. 

"Am încercat să explic zilele acestea şi în Parlament, când în venit premierul Tudose şi după aceea, să explic faptul că din punct de vedere economic şi fiscal-bugetar, cam stricăm ce s-a făcut în ultimii cinci ani. A fost o perioadă pe care sper că n-am uitat-o cu toţii, perioada 2009-2010, din 2011 lucrurile au început să meargă bine, mergea economia, aveam venituri, din venituri creşteam salarii şi pensii, dar făceam şi alte lucruri importante pentru partea de investiţii publice, fonduri europene. În 2017, din păcate, doar se cheltuie bani pe care nici nu-i mai câştigă Guvernul, nu-i mai câştigă statul, adică încasările scad, cheltuielile cresc şi dacă o ţinem în ritmul ăsta, în 2018 o să fie mai greu, iar în 2019 se termină banii şi e păcat că ne întoarcem după 10 ani de unde am plecat, ceea ce cred că e foarte rău", a susţinut fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.