Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, prima reacţie după ce a scăpat de dosarul de evaziune fiscală

ponta obraz

Victor Ponta a scăpat de dosarul penal în care era suspectat de evaziune fiscală, după ce Parchetul General a decis clasarea cauzei. Fostul premier afirmă că acuzaţia putea fi verificată în 24 de ore, însă procurorul Uncheşelu a refuzat în mod ilegal să claseze dosarul. DNA a trimis la Parchetul General dosarul în urmă cu două luni.

Vezi şi: Primarul Gabriela Firea, plângere la poliție împotriva unui site de știri

"Acuzaţia că nu am înregistrat fiscal un contract de închiriere putea fi verificată în maxim 24 ore (deoarece în declaraţia mea de avere era trecut chiar şi nr. de înregistrare de la Administraţia Fiscală din Gorj - locul de domiciliu)! Dl procuror Uncheselu mi-a deschis şi a "lucrat" la acel dosar doi ani după care nu l-a clasat ( aşa cum prevedea legea) ci l-a declinat către Parchetul General! Cred că nu pe mine ar trebui să mă întrebaţi cum comentez soluţia Parchetului General, ci pe domnul Uncheşelu", a declarat Ponta pentru stiripesurse.ro.

Dosarul de evaziune fiscală a fost disjuns din cauza "Turceni - Rovinari", în care sunt judecaţi, din 2015, fostul premier Victor Ponta, fostul senator Dan Şova şi foştii directori ai complexurilor energetice Rovinari şi Turceni. În mai 2017, dosarul a fost trimis de la DNA la Parchetul General.

Este al doilea dosar clasat în care era cercetat Victor Ponta. În martie 2017, procurorul DNA Jean Uncheşelu a clasat dosarul în care fostul premier era acuzat de conflict de interese pentru că l-a numit pe Dan Şova ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine şi ministru al Transporturilor, în condiţiile în care fostul premier ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia şi de dreptul de folosinţă gratuită a unui autoturism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.