Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, reacţie la votul din Grecia. Atac la UE, Iohannis şi PNL

ponta ue

Victor Ponta păstrează linia poziţiilor dure referitoare la subiectele de actualitate. Din Turcia, premierul îşi spune părere despre situaţia din Grecia, exprimându-şi admiraţia faţă de democraţia elenă. Mai departe, Ponta susţine că nimănui nu i-a păsat când România a fost în criză, iar UE trebuie să manifeste mai multă solidaritate în cazul Greciei.

Premierul îşi atacă şi adversarii politici din ţară, pe care îi acuză că aleargă doar după ciolan. Liderul PSD face şi o afirmaţie misterioasă, prin care se referă cel mai probabil la preşedintele Iohannis: "Au primit deja mult pe degeaba și vor și mai mult neavând habar ce să facă cu acea putere!"

Premierul mai spune că România a trecut cu bine de o criză cumplită (2009-2011). Este una dintre puţinele afirmaţii pozitice despre perioada austerităţii.

Mesajul lui Victor Ponta:

"OPINIA MEA DESPRE GRECIA:

- Sunt o democrație funcțională și asta trebuie respectat și chiar admirat. Îi detest pe "talibanii" sau "măcelarii sociali" care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăznește acel popor să aibă altă parere decât ei.

- Grecia este parte esențială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar și UE are nevoie de greci. Soluția este doar împreună și doar prin dialog și respect, nu prin decizii unilaterale.

- Indiferent de calea aleasă de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii și suferințe. Când România a fost în criză nimănui nu i-a păsat. Aș vrea de data asta să fim toți mai solidari.

- România nu seamănă DELOC cu Grecia - nici în bune, nici în rele. Avem o istorie diferită, mentalitate diferită, condiții naturale, sociale, politice și economice diferite. Trebuie ca cineva să fie foarte ignorant sau foarte manipulator ca să facă niște comparații forțate acolo unde logica spune că nu poți compara mere cu pere.

- Independent de situația de mai sus, România a trecut cu bine de o criză cumplită (2009-2011), se află în al patrulea an consecutiv de creștere economică sustenabilă (locul 1 în Europa pe ultimul trimestru), șomaj sub media europeană, pace socială și stabilitate guvernamentală, o Agenție fiscală în modernizare și eficientă, sistem bancar puternic și bine supravegheat de BNR, potențial economic de creștere și dezvoltare care se pune în valoare prin ultimele măsuri adoptate (în special Codul Fiscal)!

Nici situația din Grecia, nici cea din Ucraina, nici războiul din Siria sau alte evenimente externe nu pot perturba direcția noastră pozitivă. Există însă și un pericol uriaș care poate strica tot, în buna tradiție a Meșterului nostru național Manole: bătălia haotică și irațională a unor români contra altor români, foamea oarbă de "ciolan" a celor care au mai fost la putere și au folosit-o rău sau a celor care au primit deja mult pe degeaba și vor și mai mult neavând habar ce să facă cu acea putere!

O să vedem în curând dacă și de data asta vom strica tot când este bine sau putem să rupem acest blestem național."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.