Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, show în Parlament: 'DNA-ul din America' să fie sesizat în cazul lui Trump

ponta

Victor Ponta vrea să trimită procurorii să-l verifice pe Donald Trump, după ce preşedintele SUA şi-a angajat fiica la Casa Albă. Fostul premier i-a ironizat astfel, de la tribuna Parlamentului, pe deputaţii USR, care au criticat modificarea conflictului de interese din Codul Penal.

Vezi şi: HAOS total în PNL: Plângeri penale între colegii de partid/ DOCUMENT

Vezi şi: ALERTĂ - Turcia AMENINŢĂ că se va retrage din Consiliul Europei

"Voiam doar să fac o singură sugestie pentru stimabilii noştri colegi din grupul USR. Având în vedere că domnul preşedinte Donald Trump şi-a angajat fiica la Casa Albă, aş vrea să sesizăm ANI din America şi DNA-ul din America, pentru că, iată SUA se îndepărtează de la Statul de Drept şi de la lupta anticorupţie şi cred că vigilenţa USR-istă trebuie să se manifeste peste tot. Deci vă urez mult succes!", a declarat Ponta, stârnit aplauzele colegilor.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 187 voturi pentru, 71 împotrivă, 6 abţineri, proiectul de modificare a Codului penal, înlocuind ''conflictul de interese'' cu sintagma ''folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane''. (Detalii AICI!) Deputaţii USR au votat împotriva modificării legii, considerând că este "un pas înapoi făcut în statul de drept".

Victor Ponta a fost acuzat de DNA de conflict de interese, în al doilea dosar deschis pe numele său. Anchetatorii îi impută premierului că în august 2012 l-a uns pe Dan Şova ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Apoi, în decembrie 2012, l-a desemnat ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional, iar în martie 2014 l-a numit ministru al Transporturilor. Procurorul Uncheşelu a susţinut că Ponta a încălcat legea când a făcut aceste numiri, întrucât cei doi fuseseră parteneri de afaceri. Dosarul a fost ulterior clasat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.