Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, trimis la medic: 'Delirează. S-a mutat deja în zona patologicului'

ponta nervos

"Aniversarea" a trei ani de la referendumul de demitere a preşedintelui din 2012 l-a făcut pe Ponta să reînvie războiul declaraţiilor cu "regimul Băsescu". Apărătorii fostului preşedintele reacţionează şi lansează un atac extrem de dur la adresa premierului.

Conducerea PMP afirmă, într-un comunicat, că "Victor Ponta delirează: aseamănă regimul Băsescu cu regimul comunist"."În timpul mandatului preşedintelui Traian Băsescu, Victor Ponta avea scuza că face jocuri politicianiste. De joasă factură, dar jocuri. Acum, când Victor Ponta continuă cu atacurile delirante la adresa „regimului Băsescu”, crezând sincer în ce spune, s-a mutat deja în zona patologicului, în care are urgentă nevoie de asistenţă medicală de specialitate."

Reprezentanţii PMP fac şi o listă de precizări despre aşa-zisul regim Băsescu:

"1. Victor Ponta uită, din nou, că 11 milioane de cetațeni n-au dut curs cererii sale de a vota demiterea preşedintelui Băsescu.

2. Regimul „brutal” Băsescu l-a numit premier pentru că avea majoritate parlamentară, adică a respectat Constituţia.

3. Regimul Băsescu o fi fost „detestat” de o minoritate de cetăţeni care n-au înţeles că scos România din groapa economică în care o lăsase Tariceanu şi în care vrea s-o lase acum Victor Ponta, dar majoritatea, 11 milioane, a înţeles şi acceptat aceste constrângeri temporare.

4. În timpul regimului Băsescu, România a aderat la UE, a semnat şi respectat tratatele de aderare, şi-a câştigat încrederea partenerilor săi euroatlantici. Aşa a procedat şi regimul comunist?

5. Regimul Băsescu a contribuit decisiv la independenţa justiţiei, marea durere a lui Victor Ponta, cel care declara că „avem guvernarea, dar nu avem toată puterea”.

6. În timpul regimului Băsescu a avut loc condamnarea comunismului, au fost predate la CNSAS 3 milioane de dosare din arhiva securităţii comuniste. Presa a funcţionat fără restricţii, s-au făcut paşi importanţi în direcţia modernizării ţării prin Codurile din Justiţie, Codul Muncii, Legea Educaţiei, s-a încheiat parteneriatul strategic cu America, s-au construit baze militare americane în România, etc."

"Sunt acestea catacteristicile unui regim comunist? Despre ce sistem de propagandă „feroce şi puternic” vorbeşte Ponta, se referă la posturile tv care l-au susţinut şi-l susţin şi acum? Adevărul este altul. Victor Ponta a sperat ca prin plecarea preşedintelui Băsescu va reuşi să reîncalece justiţia, să-şi scape pielea, a sa, a lui Dragnea, a lui Hrebenciuc, a lui Mazăre, a lui Voiculescu şi a majorităţii baronilor PSD care zac acum prin puşcării, sunt trimişi în judecată sau cercetaţi penal. De aici supărarea lui Ponta care spera că „atunci vom prelua controlul politic la DNA”. De la jocuri politice la convingeri personale, intime, distanţa este aceeaşi cu distanţa de la un om sănătos la un om bolnav, care are nevoie de asistenţă medicală. Împrejurarea că acest om bolnav este şi premierul României ne duce în zona securităţii naţionale, problemă ce ar trebui urgent soluţionată de către instituţiile statului, înaintea producerii unor daune ireparabile pentru România", se mai arată în comunicatul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.