Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victoria împotriva extremei drepte nu a fost încă asigurată, avertizează Hollande

francois hollande

Victoria centristului Emmanuel Macron împotriva candidatei extremei drepte Marine Le Pen în turul doi al alegerilor prezidenţiale franceze nu a fost încă asigurată pentru 7 mai, a atenţionat marţi preşedintele Franţei, Francois Hollande, informează AFP. 'Cred că trebuie să fim extrem de serioşi şi de mobilizaţi, să ne gândim că nimic nu este sigur, pentru că un vot se merită, se cucereşte, se justifică', a afirmat Hollande, în marja unei deplasări în vestul Franţei.

'Nu s-a conştientizat ceea ce s-a întâmplat duminică. Toată lumea s-a uitat la rezultat, în funcţie de ordinea celor clasaţi. A fost însă omis că Marine Le Pen a ajuns totuşi în turul doi. Nu este deloc lipsit de importanţă că extrema dreapta a ajuns în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale', a adăugat el, conform Agerpres.

Preşedintele francez a anunţat luni că va vota în turul doi pentru fostul său ministru al economiei, Emmanuel Macron, deoarece extrema dreaptă 'supune din nou unui risc ţara noastră'. Predecesorul lui Francois Hollande la Palatul Elysee, Nicolas Sarkozy, va anunţa la rândul său că va vota pentru Macron, potrivit unor surse concordante din cadrul partidului său de dreapta Republicanii. Cu toate acestea, niciuna dintre surse nu a fost în măsură să precizeze dacă fostul şef al statului francez va vota pentru candidatul formaţiunii En Marche! 'cu titlu personal' sau îşi va îndemna simpatizanţii să voteze în favoarea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.