Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victoria lui Trump L-A RUINAT pe George Soros. Câţi bani a pierdut miliardarul

George Soros a pierdut aproape un miliard de dolari după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, relatează The Wall Street Journal preluat vineri de Fox News, conform agerpres.

Investitorul în vârstă de 86 de ani a făcut mutări prudente pe pieţe înainte de alegerile din noiembrie 2016 şi a devenit şi mai rezervat după triumful surprinzător al lui Trump. Pe moment, atitudinea lui Soros s-a dovedit a fi greşită, bursa crescând cu circa 9% în ultimele două luni.

Instalarea lui Trump la Casa Albă aduce NORI NEGRI peste Balcani

Soros Fund Management are circa 250 de traderi care gestionează fonduri de circa 30 miliarde de dolari. Soros şi-a asumat un rol mai activ în companie, anticipând turbulenţe în China şi Uniunea Europeană, au indicat surse apropiate investitorului.

În ultimii ani, George Soros, nr. 23 în clasamentul Forbes al celor mai mari averi, a promovat şi susţinut financiar cauze liberale şi l-a criticat vehement pe Trump anul trecut, în timpul campaniei electorale prezidenţiale din SUA. Miliardarul ar fi donat 7 milioane de dolari principalului grup de susţinere a Partidului Democrat, Priorities USA Action, şi alte 2700 de dolari - nivelul maxim permis de lege - campaniei lui Hillary Clinton. El a finanţat de asemenea cu 5 milioane de dolari un alt astfel de "super-comitet de acţiune politică" ce viza mobilizarea latino-americanilor şi a altor imigranţi în speranţa de a opri ascensiunea lui Trump.

Totuşi, per total, fondul lui Soros a înregistrat o creştere anuală de 5%, menţionează Wall Street Journal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.