Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victoria Nuland le-a trasat sarcini partidelor politice. Big Brother, printre teme

victoria nuland

Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, s-a întâlnit cu preşedinţii celor două camere ale Parlamentului şi cu reprezentanţii partidelor politice.

Reprezentanta SUA le-a trasat sarcini clare liderilor politici:

- Diminuarea numărului ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului;

- Adoptarea legilor de tip Big Brother, cu accent pe o lege a retenţiei datelor;

- Primenirea clasei politice cu tineri şi specialişti din mai multe domenii, în contextul scandalurilor de corupţie care au atins foarte mulţi politicieni;

- Întărirea statului de drept;

- Adoptarea unui nou cod electoral.

Victoria Nuland a apreciat semnarea acordului pentru finanţarea Apărării. "Suntem cu ochii pe voi", a fost mesajul reprezentantei SUA.

La finalul discuţiile, Cătălin Predoi a declarat la Digi 24: „A fost un mesaj de încredere, în măsura în care România va continua pe calea reformelor. S-a menţionat articolul 5 din Tratatul NATO, în acelaşi timp au fost ridicate şi chestiuni punctuale, cum ar fi legislaţia aplicabilă Justiţiei şi a luptei antiteroriste. Trebuie discutat în Parlament dacă trebuie făcute ajustări pentru legile pe securitate naţională.Trebuie găsită o soluţie care să aducă un nivel rezonabil de garantare a drepturilor cetăţenilor. Este o chestiune tehnică. Foarte multe lucruri se împotmolesc din cauza lipsei de îndemânare în redactarea textelor de lege. S-ar putea exprima juridic corect ambele deziderate: şi nivelul de securitate, şi cel al drepturilor cetăţeneşti. Poziţia exprimată a fost aceea de suport, de cooperare şi de încurajare. Nimeni nu a dat termeni nimănui. Colegii români au sugerat şi au spus că este foarte important să continuăm pe calea luptei anticorupţie."

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.