Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie mare pentru armata siriană. Rebelii dintr-un mare oraș au capitulat

homs

Autorităţile siriene şi reprezentanţii rebelilor au ajuns la un acord marţi ca insurgenţii să părăsească în termen de două luni ultimul cartier pe care îl controlează în oraşul Homs, a declarat pentru AFP guvernatorul provinciei Homs. 

Acest acord, monitorizat de ONU, ar trebui să pună capăt bombardamentelor şi armata să preia controlul în cartierul Waer din oraşul Homs, supranumit "capitala revoluţiei". 

"Toţi rebelii vor pleca din Waer în două luni. Un grup de 200 - 300 de oameni înarmaţi va pleca într-o primă etapă, care va începe sâmbătă", a precizat guvernatorul Talal Barazi. 

În cadrul acestei prime etape, care va dura o săptămână, o parte a armelor de calibru mare şi mediu vor fi predate autorităţilor. Din acest cartier vor pleca de asemenea şi o parte din familiile rebelilor. 

La final, aproximativ 2.000 de insurgenţi vor părăsi acest cartier, conform cu acordul a cărui aplicare ar putea dura două luni, a adăugat guvernatorul provinciei Homs, care s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor mişcărilor rebele din cartierul Waer: cei ai Frontului Al-Nosra, ai filialei siriene a Al-Qaeda, precum şi cu reprezentanţii societăţii civile din zonă. 

La întâlnire au fost prezentă şi o delegaţie a ONU, inclusiv coordonatorul umanitar Yacoub Helou şi reprezentanţi ai trimisului special pentru Siria Staffan de Mistura. 

În cartierul Waer din oraşul Homs trăiesc în prezent circa 75.000 de persoane, faţă de 300.000 înainte de începerea conflictului în Siria în martie 2011, informează AGERPRES.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.