Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VICTORIE pentru Laura Codruța Kovesi: Decizia luată de CSM

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi dna

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au respins, joi, contestaţiile formulate de procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziei de revocare a acestora din funcţiile deţinute în cadrul DNA, a precizat purtătorul de cuvânt al CSM, Ştefan Lucaciuc.

Pe de altă parte, s-a admis contestația Mihaielei Iorga împotriva hotărârii secției prin care s-a stabilit data de la care trebuie să continue activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Citește și: Unici în lume! Primarul de la 80 km de București care a luat 2 la bac! Un politician important l-a promovat

Pe 4 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcţie a procurorilor DNA. Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga.

Pe 29 iunie, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis Secţiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării Mihaielei Iorga Moraru pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate.

Citește și: Trump a numit o sexy consilieră de 28 de ani director de comunicare la Casa Albă – cum arată aceasta

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea lui Doru Florin Ţuluş "pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.