Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Rușii prezintă super arma care distruge automat tancurile Leopard în Ucraina: Acest killer este autonom

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

Ucraina va primi peste 50 de tancuri Leopard 2 de producție germană și 31 de tancuri Abrams din SUA. Acestea sunt printre cele mai puternice și mai bine dotate tancuri din lume.

Dmitri Rogozin a explicat că Rusia va trimite pe front tancul Marker ”o mașină de ucis autonomă”. Marker este un tanc extrem de puternic și cu tehnologii de ultimă oră.

Rogozin declarat pentru RIA Novosti că în regiunea NVO vor sosi patru roboți "Marker" în versiuni de recunoaștere și de atac, care vor participa la ostilități după ce vor intra pe terenul de antrenament în februarie. Rogozin a menționat că "Marker" poate detecta și lovi automat "Abrams", "Leopard" și alte vehicule, datorită catalogului electronic cu imagini ale echipamentului inamic din sistemul de control.

"Am vorbit din nou cu colegii de la Android Technology și de la Fundația de cercetare avansată. Toată lumea a fost de acord că, în timpul rămas înainte ca Abrams și Leopard să ajungă în Ucraina, tancul nostru de atac ar trebui să fie pregătit cu echipe pentru distrugerea lor", a spus el. Șeful "Lupilor Țarului" pe canalul său de joi.

Sistemele de rachete antitanc, care sunt un instrument eficient în lupta împotriva tancurilor moderne, pot fi instalate pe modulul de luptă Marker.

După cum a declarat pentru RIA Novosti expertul militar Viktor Murakhovsky, tancurile NATO vor trebui să opereze în Ucraina la distanțe de luptă mai mici de 1.500 m din cauza caracteristicilor terenului, iar blindajul lor este adaptat pentru distanțe mai mari de 2.000 m. Tancurile occidentale au dimensiuni mari, ceea ce le face o țintă potrivită pentru armele antitanc.


Ce sunt tancurile Leopard 2

Tancul Leopard 2 a fost lansat pentru prima dată în 1979, iar, de atunci, a fost modernizat de mai multe ori, câștigând reputația de a fi unul dintre cele mai bune tancuri de luptă din lume - notează Washington Post.

Leopard 2 a fost proiectat de producătorul de arme din Germania de Vest Krauss-Maffei Wegmann, cu scopul de a înlocui tancul original Leopard, lansat în 1965.

Leopard 2 este mai avansat decât multe dintre tancurile din epoca sovietică care sunt folosite acum în război atât de forțele ruse, cât și de cele ucrainene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.