Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO +18: Soldaţii lui Bashar al-Assad, executaţi de teroriştii Frontului Al-Nosra

F. P.
soldati siria executie

Ramura Al-Qaida din Siria, Frontul Al-Nosra, a anunţat că a executat miercuri 12 prizonieri sirieni pro-guvernamentali ca răzbunare pentru avansul armatei în apropiere de capitala Damasc, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o înregistrare video distribuită de Frontul Al-Nosra se vede cum cel puţin 12 bărbaţi îşi spun numele, după care îngenunchează în linie şi sunt împuşcaţi simultan în ceafă. 

Frontul Al-Nosra a precizat într-un comunicat că execuţiile sunt o pedeapsă pentru avansul trupelor guvernamentale în satul Harira din zona Wadi Barada, la nord-vest de capitala siriană Damasc şi în apropiere de graniţa cu Libanul. 

Wadi Barada este o vale muntoasă controlată de rebeli, însă guvernul sirian deţine controlul asupra celei mai mari părţi a teritoriului care o înconjoară. În zonă se află un izvor de apă care alimentează o bună parte din Damasc. 

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că raidurile aeriene şi trupele terestre pro-guvernamentale au atacat miercuri Harira şi alte zone din Wadi Barada. 

OSDO a precizat că a văzut o înregistrare video care arată cum un grup de soldaţi este capturat de Frontul Al-Nosra în urmă cu câteva zile. În înregistrare, unul dintre soldaţii prinşi spunea că în total sunt 14 prizonieri şi cerea ca forţele guvernamentale siriene să nu intre în Harira şi într-un alt sat din apropiere pentru că dacă o vor face, Frontul Al-Nosra îi va ucide pe deţinuţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.