Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Angela Merkel face ANUNȚUL - Candidează pentru al IV-lea mandat de cancelar al Germaniei

Yoan Valat/ European Pressphoto Agency
Angela Merkel

Angela Merkel şi-a anunţat oficial candidatura pentru un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, transmite DPA. Ea a pus astfel capăt, duminică seara, speculaţiilor care au durat luni întregi asupra intenţiilor sale, observă Reuters.

"M-am gândit la asta un timp nesfârşit de lung. Decizia (de a candida) pentru un al patrulea mandat, după 11 ani în funcţie nu e nicidecum una obişnuită"m a declarat Merkel într-o conferinţă de presă, după o reuniune a conducerii partidului său conservator, Uniunea Creştin Democrată (CDU). "Avem o polarizare puternică în societatea noastră", şi-a explicat ea intenţia de a acţiona pentru menţinerea unităţii sociale şi combaterea urii. Cancelarul a mai adăugat că trebuie promovate valorile democraţiei, libertăţii şi respectului pentru oameni, indiferent de rasă sau sex.

Citește și: Pozițiile SEXUALE care-i ÎNNEBUNESC pe bărbați

La 62 de ani, şefa guvernului de la Berlin este considerată o forţă a stabilităţii în Europa, în mijlocul incertitudinilor după votul britanicilor în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, apreciază Reuters.

DPA observă că ministrul economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, va candida probabil împotriva Angelei Merkel, din partea Partidului Social Democrat (SPD), rivalul politic tradiţional al CDU.

Citește și: Costă 10.000 de dolari kilogramul: Alimentul care te sperie cu prețul lui

Funcţia de cancelar al Germaniei devine vacantă după alegerile parlamentare, iar camera inferioară a legislativului (Bundestag) votează un nou şef al executivului, la propunerea preşedintelui ţării. Chiar dacă CDU a pierdut din voturi în alegeri recente în unele landuri, în favoarea Alternativei pentru Germania (AfD), potrivit DPA, Merkel are şanse maxime să fie realeasă, la sfârşitul anului viitor, scrie agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.