Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Camera Deputaților, veste proastă pentru fumători

facebook.com
fumat

Fumătorii primesc vești proaste din Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților. Comisiile de Sănătate și cea Juridică din Camera Deputaților au respins amendamentele care modificau legea anti-fumat.

În cele două Comisii au fost dezbătute atât amendamentele deputatului PSD Aurelia Cristea, cât și Directiva Europeană pentru Tutun, dar toate modificările au fost respinse.

Practic, deputații au adoptat Directiva Europeană, iar în ceea ce privește legislația  națională, legea care interzice fumatul în spațiile publice închise a rămas în vigoare.

Deputatul Aurelia Cristea a explicat că s-au respins, în Comisiile de specialitate, inclusiv amendamentele care prevedeau interzicerea fumatului în mașina personală, în prezența copiilor sau a femeilor însărcinate, dar și amendamentul care interzicea folosirea țigării electronice în spațiile de joacă pentru copii.

Singurele modificări care au trecut în Comisie se referă la termenele la care vor intra în vigoare anumite prevederi ale Directivei Europene. Spre exemplu, de la 1 ianuarie 2017 vor fi scoase de pe piață țigările cu arome, inclusiv cele mentolate.

Directiva și amendamnetele vor ajunge în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională, iar dacă va fi păstrată forma propusă de cele două Comisii, atunci legea anti-fumat rămâne neschimbată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.