Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Explozii puternice pe malul Mării Negre. Două turiste au murit după ce un depozit de muniţii din Abhazia a sărit în aer

ruptly
abhazia

Două turiste din Rusia şi-au pierdut viaţa miercuri într-o serie de explozii la un depozit de muniţie din Abhazia, republică separatistă georgiană a cărei independenţă a fost recunoscută de Rusia în urma conflictului de la începutul lunii august 2008, relatează DPA, citând agenţii de presă ruse, potrivit agerpres.

Alte aproximativ 60 de persoane au fost rănite în urma exploziilor în lanţ, care au durat circa patru ore, potrivit agenţiei de presă TASS.

Citeşte şi: SUA schimbă legea imigraţiei. Green Cardul va fi acordat în funcţie de merit

Potrivit portalului rusesc RBC, 27 dintre ele au fost spitalizate cu răni cauzate de fragmente de obuze, dintre care 19 ruşi care îşi petreceau concediul în Abhazia. Starea a patru dintre cei răniţi, inclusiv a unui rus, este "gravă, dar stabilă".

Exploziile au avut loc miercuri la un depozit de muniţie din localitatea Primorskoie, pe malul Mării Negre, potrivit ministrului sănătăţii abhaz Tamaz Ţahnakia, citată miercuri de AFP.

Moscova a recunoscut independenţa celor două republici separatiste Abhazia şi Osetia de Sud după un război fulger cu Georgia, în august 2008. Rusia menţine în prezent mii de militari în cele două regiuni separatiste, pe care Tbilisi le consideră ca fiind sub "ocupaţie" rusească. De altfel, bazele militare ruse din Abhazia şi Osetia de Sud fac parte din Districtul militar Sud al Federaţiei Ruse.

Conflictul din Georgia se aseamănă întrucâtva cu cel desfăşurat în prezent în estul Ucrainei între armata guvernamentală a Kievului şi separatişti proruşi în două regiuni care au graniţă comună cu Rusia - Doneţk şi Lugansk.

Citeşte şi: Donald Trump S-A SĂTURAT de războiul din Afganistan şi pregăteşte o măsură radicală

Ambele conflicte, în sfera tradiţională de influenţă a Rusiei, au izbucnit pe fondul ascensiunii mişcărilor politice din cele două ţări care pledează pentru strângerea legăturilor cu Occidentul.

Ucraina şi Georgia şi-ar dori să adere la NATO, dar potenţialul lor de aderare a fost grav afectat de preocupările legate de zonele de conflict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.