Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO FĂRĂ PRECEDENT: Avertisment din partea Germaniei

balcani

Germania a difuzat vineri o înregistrare video arătând deportări şi avertizând cetăţenii ţărilor din Balcani că se vor confrunta aproape sigur cu o respingere dacă vor merge în Germania şi vor cere azil politic, relatează agenţia DPA.

Filmul de patru minute postat online de Ministerul de Interne face parte dintr-o campanie de informare a publicului vizând Albania, Bosnia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia. El arată refugiaţi din Balcani îmbarcaţi într-un autobuz de poliţie la un aeroport şi trimişi acasă cu un zbor charter. 

Cu refugiaţii din Siria şi alte ţări sfâşiate de război ce sosesc în număr mare în Germania şi cea mai mare parte câştigând statutul de refugiat, atenţia germanilor s-a mutat în ultimele luni spre oprirea imigraţiei din Balcani, afirmând că nu mai pot face faţă, notează DPA. 

Un oficial a declarat în această săptămână că Germania a înregistrat un record de 500.000 de solicitanţi de azil în cursul acestui an. 

Mai puţin de 0,1% dintre cei veniţi din Serbia obţin permisiunea de a rămâne, comparativ cu 84% pentru cei sosiţi din Siria. 

O voce pe fundalul acestei înregistrări video avertizează că toţi cei trimişi acasă vor primi o factură imensă de plată a mii de euro pentru costurile deportării lor şi vor avea interdicţie pe viaţă să se întoarcă în Germania până când nu o vor achita, mai notează DPA. 

Familiile care şi-au folosit economiile pentru a plăti traficanţi de persoane ca să ajungă în zadar în Germania vor fi "ruinate" de pierderea economiilor lor. 

"Nu te ruina, nu îţi ruina familia", se încheie acest film. "Folosiţi-vă în schimb meseriile pentru a contribui la dezvoltarea economică a patriei voastre".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.