Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - INCIDENTE GRAVE în Franța: Portarul lui Lyon, transportat la spital

www.gsp.ro

Portarul echipei Olympique Lyon, Anthony Lopes (26 de ani), a fost rănit de petardele aruncate din tribună la meciul cu Metz, din campionatul Franţei, el fiind transportat la spital. Partida a fost suspendată în minutul 31.

Meciul dintre FC Metz și Olympique Lyon, din cadrul etapei a 16-a din Ligue 1, a fost întrerupt după doar 31 de minute, din cauza suporterilor gazdelor. La scorul de 1-0 pentru formația din Lorena, portarul lyonezilor, Anthony Lopes, a fost făcut KO de petardele aruncate din tribune.

La doar câteva momente după ce Metz reuşise să deschidă scorul prin Gauthier Hein (minutul 28), o petardă a explodat în careul de şase metri al oaspeţilor. Goalkeeper-ul portughez căzuse la pământ din cauza obiectelor pirotehnice aruncate în careu de spectatorii din peluza din spatele porții sale. În momentul în care Lopes era deja căzut, iar jucătorii și membrii staff-ului medical se interesau de starea sa, o altă petardă a explodat la doar câțiva centimetri de el.

Citește și: Cutremur în fotbal: Regele Hagi, în dezvăluirile FootballLeaks

În acel moment, partida de pe Stade Saint-Symphorien a fost întreruptă de centralul întâlnirii, Lionel Jaffredo, iar, după alte 45 de minute, meciul a fost abandonat întrucât s-a ajuns la concluzia că ”securitatea nu poate fi asigurată”.

"Lopes nu se putea ţine pe picioare şi era confuz, nu ştia bine unde se află. În cel mai rău caz, i-a fost afectat timpanul. Este o ruşine, mă aştept ca Liga Profesionistă din Franţa şi Federaţia să ia decizii drastice. Securitatea la acest meci trebuia asigurată de clubul gazdă", a declarat Jean-Michel Aulas, preşedintele celor de la Lyon.

Oficialii clubului Metz au anunţat, târziu în noapte, că i-au identificat pe cei responsabili pentru acest "episod", iar aceştia vor suporta rigorile legii. O persoană a fost deja arestată. Înainte de reţinere, preşedintele clubului Metz, Bernard Serin, anunţase că fanii care au aruncat petarde au fost identificaţi.

"Persoanele au fost identificate de dispozitivele de supraveghere. Peluza Est a fost închisă pentru a reţine persoanele identificate", a spus Serrin.

”Autoritățile publice din Metz au luat decizia de a opri meciul dintre FC Metz și Olympique Lyonnais definitv, în acord cu delegatul partidei și arbitrul, ca urmare a incidentelor care au avut loc după o jumătate de oră de joc”, a anunțat LFP (Liga de Fotbal Profesionistă din Franța, organizatoarea Ligue 1), într-un comunicat, potrivit gsp.ro.

În momentul întreruperii, scorul era 1-0 pentru Metz, însă, cel mai probabil, Lyon va câștiga partida cu 3-0 la masa verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.