Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Instructorii auto, PROTEST de amploare în fața Guvernului. Examenele auto, în pericol

captura Youtube CurajTV
protest instructori auto Guvern

Protest de amploare în faţa Guvernului! Instructorii auto independenţi acuză Ministerul Transporturilor că le interzice dreptul la muncă şi îi obligă să funcţioneze, de la 1 septembrie, în acelaşi regim ca şcolile de şoferi! Dacă nu li se rezolvă solicitările, instructorii anunţă că vor boicota prezenţa elevilor la examenele auto şi vor organiza acţiuni de protest în toată ţara. Ministrul Transporturilor le transmite tuturor că legea trebuie respectată!

Conform unui ordin emis în urmă cu patru ani de Ministerul Transporturilor, de la 1 septembrie 2017, instructorii auto care funcţionează în regim de Persoană Fizică Autorizată vor fi obligaţi să angajeze un profesor de legislaţie rutieră, un expert-contabil, un medic care să le predea elevilor cursurile de prim-ajutor, un inginer mecanic, care să predea orele de cunoaştere a autovehiculului şi o persoană care să se ocupe de munca de secretariat. În plus, ordinul ministerial îi obligă să aibă propria sală de pregătire teoretică şi instruire practică a elevilor. Toate aceste solicitări ministeriale sunt contestate vehement de instructorii auto independenţi din toată ţara.

Citeşte şi: Scandal URIAŞ în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 1. De ce au PĂRĂSIT sala consilierii USR şi PNL

"Partidul care este la guvernământ caută să ia pâinea de pe masă câtorva mii de familii. Să ne lase să lucrăm pe PFA cum suntem organizaţi la ora actuală. Şi să ne ia din ograda ministerului Transporturilor", a declarat Dumitru Ene, reprezentantul instructorilor auto PFA, potrivit Digi24.

O delegaţie a protestatarilor a discutat cu reprezentanţii ministerului Transporturilor, dar cele două părţi nu au ajuns la o concluzie. Ministrul Răzvan Cuc le-a transmis manifestanţilor că legea în România trebuie respectată. Prin intermediul unui comunicat public, ministrul Transporturilor a precizat că ordinul contestat a fost elaborat în 2013, a parcurs toate procedurile legale de transparență decizională şi a fost contestat în 280 de procese pe care instructorii le-au pierdut! Situaţia va fi dezbătută între 7 şi 11 august, în cadrul unui Grup de lucru care va reuni toate entităţile implicate.

Citeşte şi: Fost lider PSD, declaraţii BOMBĂ la Tribunal: 'A început să-mi placă cuvântul puşcărie. Dacă mai fac un an-doi, nu înnebuneşte nimeni.' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.