Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO INTERVIU-Victor Ponta profețește: scorul PSD în alegeri. CULISELE demisiei de la Guvern

ponta dragnea oprea

Fostul premier și lider al PSD, Victor Ponta, a oferit un interviu, pentru STIRIPESURSE.RO, în care a explicat cum vede situația actuală a partidului și susține că PSD are capacitatea de a scoate peste 40% în alegeri. Totodată, Ponta a explicat că demisia din funcția de premier a avut și o dimensiune strategică, PSD preferând să piardă un an, pentru ca apoi să câștige patru ani de guvernare.

Vezi şi: INTERVIU - Victor Ponta, atacuri dure la Kovesi: Joacă 100% politic!/ VIDEO

Vezi și : Gafă INCREDIBILĂ a lui Klaus Iohannis

Vezi și: Atac furibund al lui Traian Băsescu în miez de noapte: 'Nu vă e ruşine?'

Vezi și: INTERVIU- Dragnea le răspunde analiștilor: O mare greșeală! Trebuie să scoatem asta de URGENȚĂ

R. Cum reușește PSD să se mențină sus, în ciuda faptului că în ultimii ani a pierdut lideri cu greutate?

V.P.Este foarte simplu. PSD, de fapt, reflectă nevoile, așteptările unui electorat, care există acolo. Știți că s-a spus că o să dispară PSD, că mor susținătorii. Nici vorbă de așa ceva. Eu am luat în 2014 mai multe voturi decât Adrian Năstase sau decât Mircea Geoană, chiar dacă am pierdut ca și ei. Eu vorbesc în număr absolut. Prezența a fost mai mare, dar până la urmă mai mulți oameni s-au dus și au pus ștampila pe un candidat PSD. PSD este un partid care, dacă are o conducere dezastruoasă, obține, ca în 2007 doar 23%, dar în jur de 30%, iar dacă are o conducere bună sau un context favorabil ia 40 și ceva de procente.

R. În partid există acel studiu, cât o carte, bănuiesc că-l știți și dumneavoastră, care arată că există un trend favorabil, care ar putea duce PSD la 50%.

V.P. Doamne ajută, dar e greu!

R. Nu e înfricoșător, chiar și pentru PSD?

V.P. Nici vorbă, ar fi foarte bun! Însă să aibă cu cifra patru în față este posibil.

R. La un scor cu cifra patru în față, faceți Guvern?

V.P. Categoric, da! Așa ar trebui! Este posibil un scor cu patru în față, în primul rând pentru că am rămas uniți, pentru că PSD are oameni cunoscuți la nivel central, are program. În al doilea rând, pentru că PNL sunt foarte slabi, hai să fim sinceri, iar în al treilea rând, un lucru pe care l-am discutat și cu Liviu Dragnea, în ziua în care mi-am prezentat demisia și am spus: Liviu, uite îmi voi prezenta demisia și am zis că dacă vom rămâne la guvernare, oamenii se vor concentra pe lucrurile rele, le vor pierde din vedere pe cele bune și vom pierde alegerile din 2016. Dacă guvernaează ei, că era clar că Iohannis își va pune Guvernul Lui, oamenii vor face comparație și eu cred că prin comparație vor vrea să voteze PSD. Deci, sacrificăm un an ca să câștigăm patru sau câștigăm un an și pierdem patru și atunci, împreună, amândoi, am luat acea decizie. A fost foarte greu și am zis bun: sacrificăm un an, oamenii văd, îl văd pe Iohannis care ar fi putut să facă ca Băsescu, adică el vrea să facă, dar nu-l lasă PSD, dacă era deștept așa făcea, însă el s-a lăcomit și a vrut să pună el pe toată lumea. Oamenii văd Guvernul actual, care e umflat cu pompa, toată propaganda. Ați văzut, când au făcut sondaje, că miniștrii tehnocrați au 1%. Când aud asta cu miniștrii care se duc la PNL sau la USR să mărească șansele. Ce șanse să mărească? Dimpotrivă, știu miniștrii care pierd voturi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.