Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO: Klaus Iohannis, întâlnire cu Diaspora: mesajul INTEGRAL al președintelui

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Ambasada României în SUA, cu reprezentanții comunității românești și a ținut să le explice acestora care este relația cu SUA, pe toate cele trei paliere: politic, militar și economic.

STIRIPESURSE.RO pune la dispoziție întregul discurs al președintelui Iohannis:

”Mă bucur foarte mult că am ocazia să vă întâlnesc aici, în sediul Ambasadei României de la Washington. După cum probabil știți, vizita mea este ocazionată de participarea la un summit important, care s-a desfășurat ieri și astăzi la Casa Albă și la Centrul de Conferințe, un summit cu tema Securitatea Nucleară, temă care ne preocupă pe toți din ce în ce mai mult, în special dacă avem în vedere riscul terorismului nuclear, care, din păcate, ne amenință din ce în ce mai mult.

Cu ocazia acestui Summit, m-am gândit că ar fi frumos să vă văd și uite așa ne întâlnim în această seară aici. Mulțumesc că ați venit!

Am avut foarte multe întâlniri foarte bune. Aseară la Casa Albă, astăzi la Centrul de Conferințe, am avut ocazia să schimb câteva cuvinte și cu Președintele Barack Obama, și cu Vicepreședintele Biden, și cu Secretarul de Stat Kerry. Una peste alta, a fost o dovadă a faptului că România și cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strâns, foarte bun și cu o perspectivă foarte frumoasă.

Parteneriatul Strategic, că așa se numește în termeni diplomatici, dintre România și Statele Unite ale Americii este extrem de important pentru noi. Cele trei componente - componenta politică, componenta militar-securitară și componenta economică –ne preocupă deopotrivă.

Dacă la partea politică, după cum am spus, stăm extraordinar de bine, în zona militară și a colaborării în domeniul securității stăm foarte bine. Avem foarte multe programe comune, militarii de la noi cu militarii americani au în acest an cred că peste 100 de exerciții comune. În domeniul securității, colaborarea este chiar foarte, foarte bună. Și, în fine, în domeniul trei, economic, aici cred că mai este loc, mai este loc pentru o colaborare mai bună, mai este loc foarte mult pentru investitori americani în România, dar, recunosc, mie mi-ar place să avem și investitori români în America. Dumneavoastră, fiecare în felul lui, sunteți astfel de investitori. Ați venit și vă investiți personalitatea în Statele Unite ale Americii. Este un lucru foarte bun pentru americani, poate și pentru dumneavoastră, noi ne-am dori să fiți și în țară.

Acest Parteneriat Strategic evident că poate să se consolideze și să crească doar în măsura în care este umplut de conținut și este propagat, este dus mai departe, și aici v-aș ruga să jucați rolul pe care mi-ar place să vi-l dau de ambasadori pentru România. Dumneavoastră ați venit în Statele Unite din diferite motive: unii pentru familie, alții pentru un job, alții pentru o carieră universitară și așa mai departe. Fiecare a avut motivația lui proprie, dar faptul că în această seară ați venit aici, în Ambasada României, este o dovadă clară a faptului că, de fapt, cu inima, mai sunteți, în foarte mare măsură, acasă și de aceea vă rog să fiți ambasadorii noștri, să duceți mesajul României până în ultimul cătun din Statele Unite.

Mesajul nostru este simplu: noi vrem să mergem împreună mai departe. Eu vă mulțumesc pentru acest lucru! Vă mulțumesc, și nu vreau să țin un discurs mai lung. Am și terminat fiindcă mi-ar place să vă cunosc, cel puțin să vă strâng mâna la cât mai mulți dintre dumneavoastră în această seară și poate să facem câte o poză împreună și atunci cred că ar fi foarte frumos”, a declarat Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.