Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO La centru vorbesc despre integritate, în teritoriu se ameninţă pe faţă: Scandal în plan local

integritate

Partidul Naţional Liberal nu ratează nicio ocazie să vorbească despre criterii de integritate şi schimbarea clasei politice, însă în teritoriu aleşii locali ai partidului folosesc deseori injurii sau ameninţări pentru a-şi regla conturile. Cel mai recent exemplu vine din Ialomiţa, la Urziceni, acolo unde consilierii locali PNL au făcut un adeavărat scandal după ce votul pentru o funcţie nu a ieşit aşa cum şi-au dorit.

“Un mincinos, un tâlhar şi un trădător” sau „Păcat că suntem din aceeaşi generaţie. Eşti un mincinos şi un om fără nici un fel de onoare” au fost doar două dintre reacţiile consilierilor PNL de luni seară, după ce au pierdut funcţia de viceprimar al municipiului Urziceni, se arată într-o înregistrare difuzată de România TV. Unii, în schimb, au mers mai departe şi si-au ameninţat colegii de consiliu local că vor folosi procurorii pentru a se răzbuna, informează sursa citată.

„După atâţia ani în care doar ai câştigat politic, este foarte greu să pierzi”, a comentat Liviu Cazan, interimarul care îi ţine locul primarului suspendat Constantin Sava.

De altfel, nu este pentru prima dată când liberalii din Urziceni au reacţii necontrolate chiar în faţa presei. La finalul lunii martie, după ce a reușit să desființeze o direcție doar pentru a da afară o persoană, primarul liberal din Urziceni, în prezent trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, a lovit camera de filmat a unei televiziuni locale și a jignit-o pe jurnalista care îi adresa intrebări incomode (min. 4:24)

În septembrie, primarul Constantin Sava a fost trimis în judecată sub control judiciar, acuzat că a determinat-o pe șefa Direcției Impozite și Taxe Locale să ridice poprirea de pe conturile unei firme cu datorii mari la bugetul local. Cu doar cinci luni înainte, primarul reușise să își convingă echipa de consilieri locali să voteze pentru desființarea directiei respective, tocmai pentru a bloca ancheta procurorilor DNA, susțin consilierii PSD.

Sava a fost reales primar în iunie 2016, din partea PNL, deși nu îndeplinea criteriile de integritate ale partidului, fiind cercetat penal sub control judiciar de procurorii anticorupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.