Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Liviu Dragnea face jocurile în Parlament /UPDATE: replica PNL

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a venit în Camera Deputaților pentru a-și susține proiectul de lege prin care se elimină 100 de taxe și impozite nefiscale. Dragnea a insistat pe eliminarea timbrului de mediu, iar la final le-a cerut parlamentarilor, indiferent din ce partid fac parte, să voteze proiectul de lege.

UPDATE: Liviu Dragnea ”Anul trecut m-am bucurat foarte mult când am auzit Guvernul tehnocrat vrea să înceapă o amplă campanie de debirocratizare. N-am văzut nimic concret până acum, tocmai din acest motiv am inițiat această lege. Am ținut și țin foarte mult ca această lege să treacă până la adoptarea Bugetului de stat pentru ca acele taxe pe care le eliminăm să fie deja prinse în buget”.

Liviu Dragnea a cerut păstrarea eliminării taxei radio-TV în lege, asta după ce Comisia de Buget a eliminat-o ieri. Dragnea a fost ieri de acord cu eliminarea, însă astăzi s-a răzgândit și a cerut parlamentarilor PSD să nu voteze eliminarea din lege a amendamentului.

UPDATE: Liderul de grup al PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, îl acuză pe Liviu Dragnea că acest proiect de lege este unul cu iz electoral. Nicolăescu a precizat că liberalii vor vota proiectul, chiar dacă l-a catalogat drept o mutare de campanie a celor de la PSD.

 

”AFM pierde 48% din venituri, dar cealaltă jumătate de venituri este colectată în proporție mai mică de 40%, deci nu mai bine trec ei la treabă și face colectări? În niciun caz nu susținem o altă taxă pentru autoturisme.

Toți știm câte mașini înmatriculate în Bulgaria circulă în România, din cauza acestui timbru de mediu. Trebuie să stopăm acest lucru.

Stimați colegi, vreau să vă spun și știți foarte bine că toți avem oameni care ne-au acordat încrederea, fie că suntem de la PSD, PNL, PMP sau UDMR. Acești oameni trebuie să aibă încredere că va fi bine la ei în țară și de aceea vă rog să votăm cu toții această lege”, a spus Liviu Dragnea.

UPDATE: Guvernul a explicat, prin intermendiul Ministerului de Finanțe, că nu vor susține această lege.

 

Camera Deputaților este cameră decizională, iar dacă această lege trece la votul final aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial.

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, cu numai o abţinere, proiectul de lege iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea unor taxe nefiscale, membrii comisiei stabilind, însă, ca taxa radio-tv să rămână în vigoare.

Astfel, între taxele care vor fi eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii. 

Amendamentul ca taxa radio-tv să nu fie eliminată a aparţinut membrilor comisiei şi a fost votat în unanimitate. 

Reprezentanţii asociaţiilor din industria auto au susţinut ca timbrul de mediu pentru autovehicule să nu fie eliminat, arătând că, în caz contrar, va creşte poluarea, vânzarea autovehiculelor noi va scădea şi nu vor mai putea fi finanţate unele programe, cum este 'Rabla'. 

La dezbaterile generale, deputaţii liberali au susţinut că acest proiect face parte din campania electorală a PSD, însă au arătat că sunt de acord cu eliminarea mai multor taxe nefiscale. Reprezentanţii PSD au susţinut că acest proiect este necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.