Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lupte violente în Alep. Trupele guvernamentale avansează. OFENSIVĂ majoră și în Latakia

siria

Încet încet trupele guvernamentală cu sprijinul milițiilor pro-Assad, al luptătorilor Hezbollah, al consilierilor iranieni și al aviației ruse strâng cleștele în Alep, fosta capitală economică a Siriei și scena unor violențe grave. Orașul este în continuare împărțit între sectoarele de sub controlul armatei și cel al rebelilor islamiști.

Vezi și: Cancan la Palatul Victoria. Cine e 'SĂGEATA' liberală care face furori la Guvern

Citește și: Augustin Zegrean revine în forță: ar fi mișcare anului pe scena politică

La doar o zi dupa ce au eliberat in intregime cartierul Al-Ramouseh , trupele siriene au fost in masura sa curete si sa redeschida drumul Ramouseh , o importanta ruta de aprovizionare catre cartierele vestice ale orasului Alep care fusese taiata atunci cand teroristii islamisti si jihadisti cucerisera cartierul Al-Ramouseh si baza de artilerie Ramouseh.

Zeci de IED-uri ( dispozitive explozive improvizate ) au fost indepartate , ruta fiind acum acesibila inclusiv civililor. Doi comandanti foarte importanti ai gruparii jihadiste Jabhat Al Nusra ( Al Qaeda ) mai exact Abu Hajjar Al-Homsi si Abu Khaled Lubnan ( libanez ) au fost ucisi in urma unui raid aerian.

In urma acestor evenimente rebelii au lansat ieri seara o ofensiva in sud-estul Alepului incercand sa avanseze in zona muntelui Arba’een insa au fost respinsi rapid de catre trupele siriene stationate acolo. In acest moment fortele pro-guvernamentale avanseaza in districtul Al-‘Amariyah unde au reusit sa elibereze deja 4 cladiri importante , luptele fiind insa in curs de desfasurare.

Vezi și: Fotografia care dă FIORI reci: detaliul neștiut din spatele acestei imagini

Dupa mai bine de o luna de pauza , fortele pro-guvernamentale au lansat astazi o noua ofensiva puternica in nordul provinciei Latakia pentru a incerca sa securizeze intreaga provincie si sa patrunda in provincia vecina Idlib.

Soldatii din din Brigada "Vulturii Desertului" in coordonare cu cei din Partidul Nationalist Sirian (S.S.N.P) , Fortele de Aparare Nationala si puscasii marini sirieni au fost in masura sa elibereze rapid localitatile si dealurile Tal Malek, Nahshaba, Tal Rasha, 'Ayn Quntarah, Dhaher Abu As'ad, Ard-Al-Wata, Mazghalah, Haker Al-Tahtani,' Ayn Al-Bayda, 'Ayn Al-Hur, Al-Ra'i și Jabal Sheikh Hassan dupa ce au zdrobit efectiv defensiva teroristilor islamisti & jihadisti din Opozitia Siriana ( FSA , Jabhat Al Nusra si Partidul Islamic din Turkestan - China ) .

Fortele pro-guvernamentale au mai reusit de asemenea sa captureze punctele 540 și 650 situate in apropierea localitatii Al-Ra'i , in muntii kurzi ( Jabal Al-Akrad ).

Citește și: Liviu Dragnea face anunțul 'cel mare': Victor Ponta rămâne în PSD. Ce au convenit

Vezi și: Vezi și: OFICIAL vechiul PNL încalecă vechiul PDL. Neoficial, luptele în culise sunt dure

Vezi și: Trend inversat pentru PRU. Cum și-a vândut Ponta proiectul de dragul imunității date de Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.