Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Președintele CCR, despre cazul Liviu Dragnea: Este o presiune uriașă

Inquam Photos / Octav Ganea
Valer Dorneanu Inquam Photos / Octav Ganea

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a contestat la Curtea Constituțională legea 90, cea care nu îi permite unei persoane cu probleme penale să îndeplinească funcții în Guvern. Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a explicat că acest caz pune o presiune uriașă asupra judecătorilor CRR.

Citește și: Curtea Constituțională, lovitură grea pentru PNL: victorie mare pentru PSD / VIDEO

Citește și: Kovesi a IZBUCNIT în sala de judecată la procesul cu Antena 3: DEZVĂLUIRI din interior

Valer Dorneanu a explicat că s-a cerut punct de vedere pe această sesizare din partea celor două Camere ale Parlamentului și doar după ce vin aceste puncte de vedere se poate face raportul Curții, iar apoi să intre în plen la judecată.

Totuși, Valer Dorneanu a admis că această speță ”pune o presiune uriașă” asupra judecătorilor Curții Constituționale și nu pot să nu țină cont de ”reverberațiile sociale” iscate ca urmare a deciziei pe care o vor lua judecătorii.

”E o speţă foarte complicată, pentru că are o încărcătură politică şi o presiune mediatică extraordinară, nu că conţinutul ei ar fi foarte complicat. Este şi aşa, dar este complicată mai ales prin reverberaţiile pe care opinia publică le creează în jurul acestei chestiuni”, a declarat Valer Dorneanu.

Dorneanu susține că nu se poate pronunța asupra acestei spețe, dar a explicat că atât el, cât și ceilalți judecători resimt presiunea mediatică și politică pentru decizia pe care o vor lua.

”Este complicată (speţa – n.r.) mai ales prin reverberaţiile pe care opinia publică le creează în jurul acestei chestiuni, unele din ele răsfrângându-se şi asupra multora dintre judecători, inclusiv a mea, că am vina că aş fi semnat acea lege. Care lege a făcut parte din vreo o mie de legi pe care le-am semnat, obligat fiind ca preşedinte să semnez proiectele de legi care au fost adoptate”, a explicat Valer Dorneanu.

Legea 90 nu permite unei persoane care are probleme penale să facă parte din Guvern. Din cauza acestei prevederi, Liviu Dragnea nu a putut ocupa funcția de prim-ministru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.