Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO. Presa rusa: Soldati romani jura credinta separatistilor din Ucraina

Presa rusa sustine ca un batalion de soldati romani ar fi jurat credinta separatistilor din Ucraina, din Republica Populara Donetk. Canalul de stiri rus LifeNews a difuzat un material video in care un soldat, teoretic roman, spune stalcit: „Sa traiasca Novorusia”, dupa alte cateva fraze rostite in rusa.

Canalul de stiri sustine ca ar fi vorba de un intreg batalion de soldati romani, rezidenti in sectorul 6 al capitalei care s-ar fi alturat „luptei de aparare fata de fascismul ucrainean”.

Felul in care este construita stirea, dar mai ales accentul asa-zisului soldat roman sugereaza mai degraba ca informatia ar fi falsa, menita doar pentru scopuri propagandistice. Soldatul sustine ca el si ceilalti militari sunt etnici rusi care lupta pentru drepturile rusilor la ei in tara.

Stirea a ajuns insa in mediul online din Romania si a fost promovata de site-ul infocivic.ro. Interesant este ca acesta apartine Centrului pentru Studii si Initiativa Civica, asociatie care promoveaza pe pagina sa de Facebook mesaje de propaganda rusa si mesaje anti-occidentale. Asociatia isi are sediul in Arad, informeaza Adevarul.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.