Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Primele imagini cu agresiunile sexuale ale refugiaților în Germania: Situație de netolerat

Circa o mie de bărbaţi proveniţi din ţări arabe şi nord-africane au agresat sexual şi au jefuit zeci de femei în centrul oraşului german Koln în noaptea de Anul Nou, a anunţat luni poliţia locală, citată de agenţia EFE.

Şeful poliţiei din Koln a declarat că respectivii indivizi s-au organizat în grupuri şi s-au adunat în împrejurimile gării oraşului. Acolo ei au comis agresiuni sexuale, fiind consemnat cel puţin un caz de viol, a mai menţionat responsabilul citat, care a calificat aceste fapte drept ceva complet nou pentru zona centrală a unui mare oraş german.



Imediat după Politia din Koln a înregistrat peste 90 de plangeri penale, inclusiv o acuzatie de viol, de catre femei care spun ca au fost atacate de grupuri de barbati care au actionat in zona pietei centrale a orasului, intre statia de tren si catedrala gotica.



Autoritatile se asteapta ca numarul plangerilor depuse sa creasca in urmatoarele zile.

Seful Politiei din Koln, Wolfgang Albers, afirma ca numarul total al agresorilor este de aproximativ 1.000, oameni care erau in stare de ebrietate si aveau aspect de "arabi sau nord-africani".



Aproape un milion de imigranti extracomunitari au intrat in Germania in cursul anului 2015, a anuntat in luna decembrie Ministerul german de Interne.

_____

UPDATE:

Primarul şi poliţia din Koln se reunesc marţi pentru a lua în discuţie reacţia autorităţilor la un recent val de agresiuni sexuale comise în ajunul Anului Nou în zona gării centrale şi a celebrei catedrale din acest oraş german, incidente care au şocat şi alarmat opinia publică şi oficialităţile, relatează DPA. 

La întâlnire participă primarul Henriette Reker, care a ţinut prima pagină a ziarelor în luna octombrie după ce a fost înjunghiată în timpul campaniei electorale din cauza poziţiei sale pro-refugiaţi, şi reprezentanţi ai poliţiilor locală şi federală. 

Victimele mai spun că atacatorii acţionau în grupuri mici, care încercuiau o femeie pentru a o agresa sexual şi tâlhări. 

Poliţia se aşteaptă ca mai multe victime să se prezinte pentru a da declaraţii în zilele următoare. 

Cinci bărbaţi au fost arestaţi vineri la locul faptei. Ancheta poliţiei continuă. 

Înaintea întâlnirii de marţi, un purtător de cuvânt al primăriei a declarat pentru DPA că municipalitatea nu va permite crearea unor 'zone ale fărădelegii'. Primarul va prezenta un plan de asigurare a securităţii în timpul tradiţionalului carnaval de la Koln din luna februarie, care atrage peste un milion de vizitatori în fiecare an, a mai precizat Gregor Timmer. 

Poliţia şi oameni politici au atras atenţia că grupări populiste de dreapta se pot folosi de aceste incidente pentru a alimenta temerile larg răspândite în Germania în legătură cu afluxul record de refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.