Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Semnăturile pentru interzicerea 'familiilor homosexuale' au ajuns la Parlament

colitia pentru familie semnaturi

Coaliția pentru Familie a depuns luni, la Senat, o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, inițiativa fiind semnată de 3 milioane de cetățeni.

Semnăturile au fost aduse cu un camion, în 12.000 de dosare, transportate în peste 80 de cutii.

Potrivit iniţiatorilor, această propunere legislativă de revizuire a Constituției are ca scop protejarea explicită a familiei și a drepturilor părinților. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției.

Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: ''Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor''. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

"Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori", mai precizează sursa citată.

Comitetul de Inițiativă este format din 16 membri, oameni de cultură, antreprenori, jurnaliști, medici: Nadia Tătaru, Georgeta Stoian, Alina Tomi, Mariana-Liliana Georgescu, Tudor Sișu, Vlad Miriță, Mihaela Mănuceanu, Sorin Lavric, Mihai Gheorghiu, Călin Diaconu, Pavel Chirilă, Cornel Bratu, Liviu Axinte, Constantin Necula, Paul Negruț, Mircea Tudor.

Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare odată cu alegerile parlamentare din toamnă. Parlamentul va trebui să adopte o lege în acest sens, dar există şi posibilitatea respingerii iniţiativei.

Semnăturile au fost strânse cu ajutorul a peste 80.000 de voluntari din toate confesiunile creștine, din mediul urban și rural, de diverse profesii și situații sociale și au fost validate de primăriile localităților de domiciliu ale semnatarilor, menționează sursa citată.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid și neafiliată confesional.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.