Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO SOCANT. Înregistrarea ATACULUI împotriva ecologiștilor care protestau împotriva Romsilva

batut activist

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tentative și omor și loviri, în cazul altercației ce a avut loc duminică la prânz în zona hidrocentralei Râul Alb. Imagini halucinante din timpul agresării ecologiștilor au fost făcute publice, luni.

Șeful Agent Green, ONG-ul care a demascat ilegalitățile comise de șefii Romsilva, ce au dat undă verde tăierilor abuzive de lemne din pădurile protejate ale României, a fost atacat și bătut crunt, duminică, în județul Hunedoara. Împreună cu o jurnalistă din Germania și alți colegi din cadrul asociației, ecologistul Gabriel Păun se afla pe teren ca să documenteze proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din din Țara Hațegului, la Coroiești, comuna Sălașu de Sus. În zonă fuseseră semnalate săptămâna trecută tăieri de copaci care ar fi putut proveni fie din Parcul Național Retezat, fie din parcul natural.

Nici nu s-au dat bine jos din mașini, că au fost atacați. În filmul postat pe Youtube se văd scene  șocante. Oamenii lui Mihalache Bocea, patronul AIB Automotion SRL, constructorul hidrocentralei, atacă mașina de teren în care se afla jurnalista din Germania, o lovesc cu bâte, pumni și picioare, încearcă să o răstoarne și, dacă nu reușesc, încep să  aruncecu bolovani în ea. Sunetele sunt îngrozitoare. Femeia e în stare de șoc de frică, iar șoferul încearcă să scoată mașina din zonă, pentur a putea ajunge la o zonă cu semnal, de unde să apeleze 112.

 

În timpul incidentului, mașina trece peste MIhalache Bocea, care a ajuns în stare critică la spitalul din Hațeg, în primă fază, fiind mutat la Sitalul Județean din Deva și apoi, cu un elicopter SMURD, la Cluj Napoca, unde a fost operat în regim de urgență. Pacientul suferise un traumatism cranio-cerebral.

În cauză a fost deschis un dosar penal. ”La data de 24 mai 2015, în jurul orelor 13,00 a avut loc un incident între mai multe persoane în zona satului Coroieşti, com. Sălaşu de Sus, jud. Hunedoara, în apropierea locului unde au început lucrări de edificare a unei microcentrale, în urma căruia a rezultat lezarea a trei persoane, dintre care una fiind vătămată mai grav a fost suspusă intervenţiei chirurgicale de urgenţă. În cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi tentativă de omor. Până în prezent nu s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de nicio persoană, cercetările continuând pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale în cauză”, a declarat pentru EVZ Mirela negruțiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. (Sursă foto - video: Virtual Press)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.