Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vanghelie: Ce se întâmplă acum în PSD e o GOLĂNEALĂ. Dragnea va avea o soartă tristă

Marian Vanghelie

Marian Vanghelie continuă să vorbească despre situația explozivă din PSD care după părerea sa nu mai poate dura prea mult pentru că s-a ajuns foarte departe. El crede că politica de excluderi dusă în ultimii 5 ani de cuplul Ponta-Dragnea a făcut din PSD un partid care nu mai seamănă deloc cu ceea ce era odată.

Vezi aici PRIMA PARTE - VIDEO Marian Vanghelie: Ponta și Oprea au făcut dosare unor colegi. Dragnea conduce infantil

Mai jos partea II a interviului acordat de Marian Vanghelie pentru STIRIPESURSE.RO:

***

Ce rost mai are un congres, ce e cu acțiunea care se întâmplă acum?

Acțiunea este în felul următor... După cum se vede înțeleg că pe doamna Andronescu au oprit-o ca să candideze pentru funcția de președinte executiv. Deci au stabilit niște reguli, au spus că domnule președinții de județ nu candidează pentru că au funcția de președinte la județ, dacă candidează își dau demisia. Doamna Andronescu nu este președinte la județ și nici nimic. Înțeleg că au obstrcționat-o și nu îi dau voie să candideze pentru simplul fapt că cu toate jocurile care există acum în partid doamna Andronescu îi bate, îi bate și îi face de râs pentru că este o femeie serioasă, pentru că este o femeie respectată în partid, pentru că a știut ăs îi respecte pe oamenii din partid și pentru că înțelege munca de partid politică pe care a făcut-o din organizație în organizație singură cu mașina.

Și e o parodie acum?

Nu, nu mai avem nevoie de oameni din ăștia. Cred și nu mă va mira să o de afară din partid. Știți că acum e la modă când dai pe unul afară spui că e vangheliot. E o chestie la modă în înteriorul PSD-ului. Doar dacă vrei să dai pe nul afară spui Stai măi puțin că tu ai fost cu Vanghelie, ești vangheliot și deci cu tine afară.

Deci formula asta de a da afară nu unul sau doi. Păi domnule pe perioada lui Adrian Năstase dacă dădea-i un om afară se crea știre pe toată presa, pe tot. De ce l-a dat Adrian Năstase afară, de ce a fost dat afară. Nu pot să spun nimic de pe vremea lui Ion Iliescu pentru că Ion Iliescu nu era cu datul afară din partid, n-a cerut niciodată și nu a vrut niciodată ca cineva să fie dat afară.

Nu se putea așa ceva. Acum însă dăm organizații întregi afară, îi desființăm. NU ești cu mine pleacă! Cât ai, 10-20 de ani în partid? Nu are treabă, pleci acasă că am venit eu acum de la PD și asta e m-ați ales, v-ați încurcat cu mine ăst este modelul și dacă nu vă ăplace asta este plecați acasă.

Am pierdut 5 ani și acum sper să pierdem 5 luni-1 an, sper să nu se mai ducă la 5 ani de zile Deci este ceva îngrozitor.

De ce îi dați așa de puțin lui Dragnea?

Nu mai cred că oamenii mai au răbdare, nu mai au răbdare. Eu vă spun că Congresul nici nu s-a finalizat, a fost această mică mascaradă cu candidatura lui Liviu Dragnea cu votatul de toți membrii, care de altfel Dragnea a speculat o golănie dea lui Victor Ponta. Ca să vedeți că așa se întâmplă în viață când vrei să creezi niște lucruri despre care crezi că te vor ajuta pe viitor și viața a făcut de așa manieră că i-a ajutat pe alții.

Putea să împiedice ceea ce ați numit O GOLĂNIE?

Dragnea?

Da.

Putea să intre într-o normalitate. Domnule, ce înseamnă să nu ai competitori, ce înseamnă să nu ai contracandidați. Păi unde naiba suntem domnule? Ce dracu, am făcut Revoluția și după 25 de ani oamenii să ajungă să fie numiți în cele mai importante partide din România? Unde suntem, către ce ne îndreptăm?

Păi spunem noi de ce se întâmplă la Chișinău? Păi noi ne comportăm la fel. Problema e că aici fenomenul e că și stânga și dreapta tind să se comporte la fel, nu mai e nici o diferență.

Atunci de ce a ales varianta asta? Putea să meargă într-o singură zi la vot în Congres cu buletine de vot. De ce a ales să facă această operațiune?

Păi pentru că eu cred că dacă Ioan Mircea Pașcu, doamna Andronescu, nu știu Serban Nicolae, cred că Niță de la Brașov și mai pot să dau alte nume, cred că dacă ar fi candidat ar fi câștiga în fața lui Liviu Dragnea. Pur și simplu, pur și simplu, nu fac un criteriu care putea să ia mai multe voturi, dar cred că, am dat 4 nume și mai pot da și altele care îl băteau.

I-a ieșit acest lucru pentru că eu așa cred, oamenilor a început să le fie frică să mai vorbească. A creat starea de spirit Victor Ponta în interiorul partidului încât oamenii nu mai au curaj să vorbească pentru că te dau afară. Și atunci oamenii spun în felul următor: am stat 5 ani, mai stăm un an și poate pleacă naibii aștai și intrăm într-o normalitate, altfel mă dau ăștia afară și dacă mai are vreun post, vreo poziție mă dau afară de peste tot.

Aici s-a ajuns – nu ești cu mine esti Golan, nu ești cu mine poți să fi vangheliot, nu ești cu mine ești împotriva partidului pur și simplu. Bolșevicii în anii 50 erau mai cum se cade decât ăștia.

Ați folosit cuvântul VANGHELIOT. Ce înseamnă VANGHELIOTUL, cum îl descrieți?

Păi dacă în ăștia 20-25 de ani au lucrat și evident că am lucrat cu foarte multă lume în partid și nu doar în București ci și în țară se poate pune o amprentă – mai era-i prieten cu Vanghelie, avea-i o relație cu Vanghelie și în acest context noi trebuie să ne debarasăm de tine că noi credem că faci diverse jocuri în fața partidului.

Adică suspiciuni?

Da, e o mică suspiciune rezonabilă din Codul de procedură penală pe care l-a susținut domnul Victor Ponta crezând că va deveni președintele României. Dar așa e viața. Pe această procedură penală are dosarul penal.

Din păcate eu nu sunt, nu cred că pentru acel lucru trebuie dat din guvern pentru acel lucru.

Bine... nimeni nu vrea, nu vrea nimeni răul altuia, dar Liviu Dragnea va pleca, dacă va pleca, că îl dau jos membrii de partid sau pentru că va fi condamnat?

Eu îmi doresc că îl dea membrii de partid afară și nu doresc să fie condamnat. Nu mă interesează să fie nimeni condamnat pe jocurile astea politice și cum am spus de Victor Ponta spun și de Liviu Dragnea, că acel dosar este tot un dosar, părerea mea, care nu este de condamnat, este un dosar în care s-a dat o conotație politică greșită. Vreau să depășim etapa că dacă avem dispute politice, să depășim etapa de a ne mai aresta între noi și să încercăm să fim normali.

Deci nu cred că ar trebui dat jos pentru a fi arestat, ci cred că el ar trebui să fie dat jos de membrii de partid și să aud voci din acest partid pe care le auzeam de fiecare dată înainte de pregăturirea congresului, în congres, în consiliile naționale. Mai nou înțeleg că nici Consiliul Național nu va mai avea valoarea pe care o avea și va fi doar o chestie pur teoretică. De fapt încercăm să punem câțiva copii prin conducere care nu sunt ai lui Victor Ponta, sunt ai lui Liviu Dragnea, care l-au vândut unii pe Victor și pot fi cu Liviu Dragnea, să mai punem câțiva care nu au putere și nu sunt bine ancorați în partid și eu o să fiu liderul unic.

Așa a căzut și Victor Ponta. Din păcate se pierde timp și dacă ar pierde doar acei membrii de partid de la centru nu ar fi nimic, din păcate pierd românii.

Nu credeți că ar trebui să discutăm la acest congres despre ce a făcut acest guvern și ce n-a făcut, unde sunt acele lucruri de stânga pe care le-am promis. Venim cu lucruri de dreapta și nu ne adresăm electoratului care ne-a votat. Ne-am înșelat electoratul și atunci cum să mai putem vorbi de stânga?

Vezi aici PRIMA PARTE - VIDEO Marian Vanghelie: Ponta și Oprea au făcut dosare unor colegi. Dragnea conduce infantil

****

Urmează partea III a interviului cu Marian Vanghelie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.