Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Violențe EXTREME în Jungla de la Calais. Poliția a intrat în forță pentru evacuarea taberei

lesoir.be
calais violente

În tabăra de refugiaţi de la Calais cunoscută ca "jungla" au avut loc duminică violenţe, relatează DPA în ajunul începerii operaţiunilor de evacuare.

Vezi și: Despre sex în campania electorală

Televiziunea franceză BFMTV a difuzat imagini cu zeci de refugiaţi care aruncau pietre spre poliţie, iar forţele de ordine au reacţionat lansând gaze lacrimogene. 

Autorităţile încep luni evacuarea taberei scăpate de sub control din nordul Franţei, de unde intenţionează să mute imigranţii în condiţii mai bune, pe tot teritoriul ţării. Operaţiunea, la care participă 1250 de poliţişti, ar urma să dureze aproximativ o săptămână. În containerele-locuinţă de la Calais ar urma să rămână doar minorii neînsoţiţi, iar cei care au rude în Regatul Unit ar trebui primiţi acolo, susţine guvernul de la Paris. 

Christian Salome, liderul organizaţiei umanitare Auberge des Migrants, a declarat ziarului Journal de Dimanche că unii refugiaţi vor încerca să se refugieze în Calais şi există "ameninţarea reală să ajungem la urmăriri". Prefectul departamentului Pas de Calais, Fabienne Buccio, s-a arătat însă mai optimistă. Ea a afirmat că mutarea este "o şansă excepţională" pentru migranţi şi că liderii comunităţilor din tabără au asigurat-o că oamenii vor să plece. AGERPRES


Les images des violents incidents de la nuit à... de morandini

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.