Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vie emoţie în Ungaria, după accidentul de autocar în urma căruia au murit 16 adolescenţi

reuters
accident autocar

Ungaria comemorează duminică victimele accidentului de autocar petrecut vineri seară la ieşirea de pe o autostradă lângă Verona (nordul Italiei) şi soldat cu moartea a 16 adolescenţi, tragedie care a provocat o vie emoţie în întreaga ţară, transmite AFP preluat de agerpres.

În faţa liceului Pal Szinyei-Merse, din centrul Budapestei, unde erau şcolarizate tinerele victime, numeroşi cetăţeni au adus buchete de flori şi au aprins lumânări. 

'Pregătim şcoala pentru ca ea să poată transmite tristeţea şi durerea pe care le resimţim toţi', a declarat prin telefon agenţiei France Presse directorul liceului, Gabor Jaky. De asemenea, 'lucrăm cu psihologi pentru a ajuta copiii şi familiile să depăşească această dramă', a adăugat el, precizând că majoritatea liceenilor din acel autocar aveau 15-16 ani. 

Luni a fost decretată zi de doliu naţional şi 'drapele negre vor fi arborate pe toate clădirile publice', iar toate şcolile vor aduce un omagiu victimelor, a anunţat biroul de presă al premierului Viktor Orban. 

La bordul autocarului de aflau 56 de persoane, inclusiv cei doi şoferi. Liceenii, însoţiţi de câţiva părinţi şi profesori, reveneau în Ungaria după o călătorie şcolară în Alpii francezi. Autocarul a luat foc după ce s-a izbit de stâlpul unui pod, fiind ucişi 16 adolescenţi, iar alţi 28 dintre ocupanţii vehiculului sunt răniţi, dintre care 4 în stare gravă. 

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto a declarat că duminică încă nu se reuşise identificarea tuturor victimelor, din cauza arsurilor. El a anunţat de asemenea că urmează să înceapă repatrierea răniţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.