Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vietnam: Inundațiile și alunecările de teren au provocat moartea a 77 de persoane

getty
vietnam, inundatii

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor cauzate de ploile torenţiale care au căzut în regiunile nordice şi centrale din Vietnam de la începutul săptămânii trecute a crescut la 77, informează joi Xinhua, scrie agerpres.ro

De asemenea, 26 de persoane sunt în continuare date dispărute, iar alte 38 sunt rănite, a anunţat Comitetul central de coordonare din cadrul Centrului de prevenire şi control al dezastrelor din Vietnam. 

Printre cele 77 de victime se numără 26 de persoane din provincia nordică Hoa Binh, 17 din provincia nordică Yen Bai, 16 din provincia centrală Thanh Hoa, 9 din provincia centrală Nghe An, 6 din provincia nordică Son La, 2 din capitala Hanoi şi una din provincia centrală Quang Tri. 

Pentru următoarele zile sunt prognozate inundaţii şi alunecări de teren în zonele montane din centrul ţării, se mai arată în anunţul Comitetului. 

Joia trecută, în districtul Tac Lac din provincia Hoa Binh, o alunecare de teren a înghiţit 18 localnici, printre care se numărau şi copii. Potrivit sursei citate, până miercuri toate cele 18 trupuri neînsufleţite au fost recuperate. 

De la mijlocul lunii iunie, 148 de persoane şi-au pierdut viaţa în Vietnam în urma inundaţiilor şi alunecările de teren, aceste catastrofe naturale provocând de asemenea pierderi de bunuri materiale în valoare de peste 3.000 de miliarde de dongi vietnamezi (132,7 milioane de dolari americani), se precizează în anunţ. 

În perioada 2000-2015, Vietnamul s-a confruntat cu 250 de inundaţii şi alunecări de teren în urma cărora şi-au pierdut viaţa sau au fost date dispărute 646 de persoane, iar 351 au fost rănite, potrivit statisticilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.