Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul ia bani dacă FCSB câștigă campionatul: Înțelegerea interesantă între Hagi și Becali

www.gsp.ro
Gigi Becali Gică Hagi

Etapa următoare conține un meci ciudat: dobrogenii primesc un milion de euro, clauze din transferuri, dacă formația lui Becali va participa în grupele Champions League.

Viitorul are șansă dublă în acest sezon: dacă nu reușește să-și păstreze titlul pe care l-a cucerit în stagiunea trecută, are interesul să devină FCSB campioană. Tocmai clubul cu care s-a luptat în vara asta într-un proces la TAS!

Becali a căutat să-l deposedeze pe nașul lui, Hagi, de "coroana" câștigată cu ajutorul unei "chichițe" din regulamentele FRF&LPF. După ce a pierdut litigiul, Gigi a cumpărat trei fotbaliști de la Viitorul: Benzar, Nedelcu și Coman. O afacere derulată pe un termen lung, datele tranzacției nu s-au închis odată cu trecerea jucătorilor în cantonamentul din Berceni al FCSB.

Citește și: Transferul care îl poate întoarce din drum pe Contra: Dinamo e aproape de o mare lovitură pe piața transferurilor

Formația din Dobrogea încă mai poate primi bani de la Becali, în funcție de randamentul fotbaliștilor și de rezultatele echipei roș-albastre. Printre clauzele care privesc viitorul: Gigi plătește un milion de euro dacă FCSB se califică în grupele Champions League, ediția 2018-2019 a competiției.

Pentru a fi îndeplinită condiția aceasta, echipa din București ar trebui să câștige campionatul, fiindcă a doua clasată nu va mai participa în preliminariile UCL din sezonul următor. Liga 1 a pierdut un loc european din pricina regresului coeficientului, de aceea vicecampioana va coborî în Europa League. Pe scurt, calculul spune că Viitorul ar avea de câștigat bani mulți dacă FCSB, adversara din etapa următoare, ar deveni campioană, anunță gsp.ro.

Constănțenii au câștigat deja mult de pe urma afacerilor cu Becali. Enorm, raportat la nivelul campionatului românesc! Nedelcu și Benzar au costat 2,7 milioane de euro, pentru Coman s-au mai achitat două milioane de euro. Plus procente din transferuri viitoare ale jucătorilor. Plus milionul de euro pentru calificarea în Champions a formației pe care o conduce Gigi, câte 500.000 de euro la Coman și la Nedelcu.

Ultima condiție va transforma clubul lui Hagi într-un "jucător" important mai ales în play-off, dacă albaștrii vor reuși să se califice din nou în turneul pentru titlu. Viitorul ar deveni un aliat al FCSB, un "prieten" cu un interes concret, din moment ce dobrogenii ar avea de câștigat dacă steliștii iau titlul și trec și de preliminarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.