Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul ministru de externe argentinian în post la Bucureşti în anii 1980

argentina

Ambasadorul Argentinei în Franţa, Jorge Faurie, o va înlocui pe Susana Malcorra, demisionară, ca ministru de externe al ţării sud-americane, relatează AFP. Susana Malcorra, care a aplicat anul trecut pentru funcţia de secretar general al ONU, a invocat luni într-o conferinţă de presă motive familiale pentru a explica plecarea în Spania, unde trăieşte familia sa.

Jorge Faurie, 65 de ani, diplomat de carieră cu îndepărtate origini franceze, a fost viceministru de externe în 2002, în timpul preşedinţiei peronistului Eduardo Duhalde, şi apoi ambasador în Portugalia. Acest absolvent de Drept s-a aflat în post la Paris din decembrie 2015. De-a lungul carierei sale, el a fost trimis în Jamaica, Venezuela, Trinidad şi Tobago, România (secretar de ambasadă între 1980 şi 1984), Brazilia şi în Chile. Este pentru prima dată după mai bine de 40 de ani când un diplomat de carieră este numit ministru de externe al Argentinei, conform Agerpres.

Plecarea Susanei Malcorra este a doua pierdere grea a guvernului, după ce a ministrului economiei Alfonso Prat-Gay, în decembrie 2016. Una dintre provocările noului şef al diplomaţiei argentiniene va fi organizarea reuniunii ministeriale a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) în decembrie la Buenos Aires şi summitul G20 în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.