Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul preşedinte al statului Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa salută zorii unei noi democraţii

zimbabwe

Emmerson Mnangagwa, care se pregăteşte să îi urmeze în funcţie lui Robert Mugabe, a salutat miercuri zorii unei democraţii în Zimbabwe şi a lansat un apel "tuturor patrioţilor" să acţioneze împreună, în primul său discurs de la declanşarea crizei din ţară, transmite AFP.

"Astăzi, asistăm la începutul unei noi democraţii", a declarat el, bine dispus, în uralele sutelor de persoane adunate în faţa sediului partidului la putere, ZANU-PF, la Harare.

După ce a promis că va fi "servitorul" poporului, fostul vicepreşedinte, 75 de ani - care va fi învestit vineri preşedinte al ţării -, i-a îndemnat pe "toţi zimbabwienii patrioţi să se unească, să acţioneze împreună". "Dorim creşterea economiei noastre, ne dorim locuri de muncă", a mai spus el, în timp ce Zimbabwe se confruntă cu şomajul în masă, o criză a lichidităţilor şi o datorie externă tot mai mare.

Abia reîntors în Zimbabwe, acest personaj de frunte al regimului Mugabe, a reafirmat că a fost nevoit să se exileze de teamă pentru securitatea sa, după ce a fost demis din guvern la 6 noiembrie în urma unei dispute cu Prima Doamnă, Grace Mugabe.

Emmerson Mnangagwa a mulţumit armatei care, după ce fost destituit, a intervenit în noaptea de 14 spre 15 noiembrie, aparent fără violenţe. Acest fost stâlp al serviciilor de securitate a dezvăluit că s-a aflat "în contact permanent" cu şefii armatei în timpul crizei, conform Agerpres. Sub presiunea militarilor, a străzii şi a partidului său, Robert Mugabe, 93 de ani, a acceptat marţi să demisioneze după 37 de ani la conducerea ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.