Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul UE se discută la Sibiu. Klaus Iohannis, reacţie-fulger la anunțul lui Juncker

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis juncker

Președintele României, Klaus Iohannis, apreciază în mod deosebit mesajul de unitate a Uniunii Europene și de consolidare a proiectului european transmis astăzi de către Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul susținut în fața Parlamentului European. Viziunea Comisiei Europene este aceea a unei Uniuni mai puternice, în deplină concordanță cu poziția exprimată în mod repetat de către Președintele României, precizează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat remis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: Veste URIAȘĂ pentru România, de la Strasbourg: Șeful Comisiei Europene vrea organizarea unui summit UE la Sibiu! Când ar putea avea loc

"Țara noastră rămâne un partener profund atașat ideii europene și pe deplin implicat în eforturile de avansare a integrării, într-o formulă de unitate și coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre. Este angajamentul ferm al țării noastre de a contribui la consolidarea proiectului european, ca obiectiv strategic.

Președintele Klaus Iohannis salută propunerea Președintelui Jean-Claude Juncker de organizare a unei reuniuni a Consiliului European la Sibiu, în data de 30 martie 2019, pe perioada exercitării de către România a Președinției Consiliului UE, summit care va viza chestiuni strategice privind viitorul Uniunii Europene. În timpul mandatului său la conducerea Consiliului Uniunii Europene, România va continua să acționeze ferm ca un partener activ, cu o abordare constructivă, unitară și pro-europeană în ceea ce privește măsurile care vor fi adoptate și care vizează viitorul Uniunii Europene.

Președintele României apreciază, totodată, reiterarea sprijinului Comisiei Europene pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis salută propunerea Președintelui Jean-Claude Juncker referitoare la crearea unui instrument de sprijin pentru țările membre ale Uniunii care aderă la Zona Euro. În acest fel, țara noastră va putea beneficia de o importantă susținere în atingerea obiectivului strategic de adoptarea a monedei unice", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.