Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vijeliile au făcut PRĂPĂD: Cel puțin 10 VICTIME, peste 50 de mașini distruse / UPDATE 30 de răniți

Inquam Photos / George Calin
Inquam copaci cazuti pagube

UPDATE Patru persoane au fost rănite, peste o sută de copaci au fost doborâţi şi zeci de maşini au fost avariate în urma furtunii puternice care s-a abătut asupra Brăilei marţi seara, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

UPDATE TVR anunță că 30 de persoane sunt rănite în urma furtunilor.

UPDATE În Brăila, în stațiunea Lacul Sărat, două persoane au fost lovite de un copac pus la pâmânt de vântul puternic. Una dintre persoanele rănite era inconștientă în momentul în care a fost preluată de Ambulanță și transportată la spital.

UPDATE Furtunile au făcut ravagii în Bistrița, lăsând pagube pentru localnicii din județ. Mai multe locuințe au rămas fără energie electrică, arborii s-au prăbușit peste mașini, iar un copac răsturnat peste calea ferată Beclean-Cluj a blocat una dintre liniile de tren, potrivit Mediafax.

Zece persoane au fost rănite, peste o sută de copaci au fost doborâţi şi zeci de maşini, peste 50, au fost avariate în urma unei furtuni puternice care a izbucnit marţi seara în zona Galaţiului, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Zaharia.

Sursa citată a precizat că bilanţul este provizoriu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluiri șocante! Ce sume plătea preotul Pomohaci pentru o partidă de amor

În urma furtunii, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi a înregistrat zece apeluri legate de persoane lovite de crengi, rupte din copaci, panouri, o poartă metalică şi bucăţi de acoperiş. Toţi pacienţii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, urmând ca aceştia să primească îngrijiri medicale.

Dispeceratul SC Gospodărire Urbană SRL Galaţi a primit zeci de sesizări telefonice din partea locuitorilor care reclamă arbori prăbuşiţi pe străzi sau pe autovehicule. Toate echipele societăţii şi cele ale Ecosal Galaţi se află pe teren, priorităţile fiind degajarea străzilor, a autovehiculelor avariate şi strângerea arborilor căzuţi în alte zone - artere secundare.

Citește și: Șocant! Un membru al USR a uimit o țară întreagă cu declarațiile sale referitoare la femei

Circulaţia tramvaielor şi troleibuzelor este blocată în municipiul Galaţi din cauza firelor de contact rupte de vântul puternic, dar şi de crengile extrem de groase desprinse din copaci în timpul vijeliei.

Directorul Transurb Galaţi, Genica Totolici, a declarat că doar autobuzele circulă pe străzile oraşului. 'Toată lumea este pe teren şi lucrează. A fost dezastru', a spus ea.

Citește și: Tudose și-a ieșit din minți! Ce se va întâmpla cu taxele CAS și CASS?

La ora 19,30 primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili paşii care trebuie urmaţi, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

,,Sunt deja multe sesizări cu privire la urmările furtunii care a avut loc mai devreme. Echipe ale Ecosal, Gospodărire Urbană şi Transurb, alături de echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, sunt deja în teren şi intervin acolo unde este nevoie. Rugăm cetăţenii să aleagă cu grijă locul unde îşi parchează maşinile, pentru a facilita accesul utilajelor şi al echipelor care intervin. De asemenea, vă rugăm să aveţi răbdare, pentru că toate sesizările vor fi evaluate şi intervenim cât se poate de prompt", se subliniază în comunicat.

Citește și: Eba face din nou senzație-imagini nemaivăzute cu fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu

Potrivit ISU Galaţi, în municipiul Tecuci au fost inundate cinci curţi în urma unei ruperi de nori.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.