Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban 'aruncă pisica' în curtea lui Merkel: E o problemă germană

Premierul ungar Viktor Orban își menține atitudinea politică în ceea ce privește problema imigranților și susține că actuala criza a imigratiei si a refugiatilor 'nu este o problema europeana, ci una germana', pentru ca niciun imigrant nu vrea sa ramâna în Ungaria, toti vor sa mearga în Germania.

În declaratii facute dupa întâlnirea de la Bruxelles cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Orban a spus ca autoritatile ungare nu permit imigrantilor sa paraseasca tara deoarece acestia trebuie înregistrati, asa cum cer Berlinul, Viena, dar si normele europene. 'Nu-i o chestiune de strategie. Avem niste reguli foarte clare, iar Austria si Germania au spus clar ca nimeni nu poate pleca fara sa fie înregistrat. Nu este o strategie, pur si simplu respectam legea', a spus Orban, informeaza Reuters si EFE, potrivit Agerpres.

'Problema nu este una europeana; este o problema germana. Nimeni nu vrea sa ramâna în Ungaria, nici în Slovacia, Polonia sau Estonia. Toti vor sa ajunga în Germania, iar treaba noastra este sa-i înregistram', a insistat el. Totodata, potrivit DPA, Orban a lansat un apel la adresa imigrantilor, spunându-le sa nu vina în Ungaria. 'Va rog sa nu veniti... este riscant sa veniti. Nu va putem garanta ca veti fi acceptati', a spus Orban în conferinta de presa comuna cu Schulz, adaugând ca nu este corect nici din punct de vedere uman, nici din punct de vedere moral 'sa falsifici' visele oamenilor.

Pe de alta parte, Orban a anuntat ca noua legislatie ungara privind imigratia ar urma sa intre în vigoare pâna la 15 septembrie si va include un zid, care sa împiedice afluxul de imigranti. 'Noi, ungurii, suntem îngroziti, la fel si cetatenii Europei sunt îngroziti pentru ca vad ca liderii europeni, printre care si prim-ministri, nu sunt în stare sa controleze situatia', a spus el.

'Am venit aici sa-l informez pe presedinte (seful PE, Martin Schulz - n.r.) ca Ungaria a facut tot ce i-a stat în putere pentru a respecta legea. Tocmai am creat în parlamentul ungar un nou set de reglementari, vom instala o bariera si toate acestea la un loc pot oferi o noua situatie în Ungaria si în Europa începând cu data de 15 septembrie. Avem doar o saptamâna la dispozitie pentru a ne pregati', a mai spus seful guvernului de la Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.