Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban CRITICĂ dur UE. Graniţa cu România şi Croaţia va fi un COŞMAR al aşteptării

Premierul ungar Viktor Orban a criticat, vineri, planurile Uniunii Europene de a pune în practică un regim de 'controale frontaliere sistematice', pe care l-a descris drept o 'nebunie', transmite MTI, conform agerpres.

În interviul său săptămânal acordat postului Radio Kossuth, şeful executivului ungar a estimat că un astfel de regim ar avea ca rezultat aşteptări de 8-10 ore, pe timpul verii, la graniţele Ungariei cu România şi Croaţia.

Citeşte şi: Doi lideri islamişti, puşi pe lista neagră a sancţiunilor americane

Declaraţiile lui Orban survin la o zi după ce Janos Lazar, şeful său de cabinet, a anunţat că Ungaria va ridica încă un gard la graniţa cu Serbia.

Oficialul ungar a explicat că noua "linie de apărare" va dubla gardul deja existent la această frontieră care a reprezentat o importantă cale de acces pentru migranţii care au folosit 'ruta balcanică' pentru a ajunge în vestul Europei. Guvernul de la Budapesta a luat această decizie pentru că există temeri că "un număr important de imigranţi ilegali ar putea ajunge în Ungaria în 2017", a spus Lazar.

Potrivit acestuia, executivul ungar va aloca pentru acest proiect suma de 38 de miliarde de forinţi (123 de milioane de euro) şi există intenţia de a amplasa la graniţa cu Serbia adăposturi care să poată găzdui până la 400 de migranţi. Aici vor fi repartizaţi solicitanţii de azil aflaţi în prezent în tabere speciale.

Pe de altă parte, Viktor Orban a spus că organizaţiile internaţionale care 'se dau drept grupuri civile' în Ungaria trebuie să poată fi trase la răspundere. ''În ultimii 20 de ani şi ceva, am tolerat prezenţa acestor organizaţii, dar atunci când vine vorba despre problema migraţiei, comportamentul lor a fost prea mult. Nu ne permitem ca în Ungaria să existe organizaţii ce rămân învăluite în mister... încurajând constant migranţii să încalce legea ungară şi să intre cumva în ţară'', a subliniat şeful executivului de la Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.