Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, critici DURE la adresa Comisiei Europene

orbanViktor

Comisia Europeană este în mare măsură responsabilă de criza din UE, pusă în evidenţă de Brexit, afirmă premierul ungar Viktor Orban, într-un editorial apărut luni în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de TV5, estimând că trebuie să se pună capăt "idealizării proiectului european".

Afacerile premierului Benjamin Netanyahu, în vizorul procurorului general


Potrivit lui, principalul motiv al crizei din UE este că frontierele blocului comunitar şi limitele deficitului bugetar au fost încălcate continuu de guverne "cu asentimentul tacit" al Comisiei Europene , care ar fi trebuit să împiedice acest lucru. 

Din acest motiv, "cele două mari cuceriri europene", adică "moneda comună şi piaţa unică, protejată de Schengen", zona europeană de liberă circulaţie, au fost puse în pericol, scrie el.

VIDEO Portugalia a EXPLODAT. Sute de mii de oameni în stradă după câștigarea EURO 2016

ANUNŢ OFICIAL: Două mari companii auto vor să vină în România


Orban estimează că a contribuit la rândul său pentru salvarea modelului european şi a "modului de viaţă" al locuitorilor săi, închizând frontierele Ungariei în faţa refugiaţilor. El a cerut ca raportul de forţe în cadrul UE să fie modificat în beneficiul statelor naţionale în raport cu instituţiile europene. 

Premierul ungar îi reproşează preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că a propus o repartizare a migranţilor care sosesc în Europa între diferite ţări membre printr-un sistem de cote. Acest model a fost respins de ţările din Europa de Est, conform acestuia, notează agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.