Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, critici DURE la adresa UE: Găsesc încă scuze pentru crimele comunismului

Viktor Orban

Mulţi oameni în Occident mai găsesc scuze chiar şi în zilele noastre pentru crimele comunismului, în timp ce Uniunea Europeană ezită să le condamne explicit, a declarat sâmbătă prim-ministrul ungar Viktor Orban cu prilejul unei comemorări care a marcat Ziua victimelor comunismului, transmite MTI, potrivit Agerpres

În prezent, rareori mai este menţionat faptul că regimul comunist, la fel ca naţional-socialismul, a apărut în secolul al XX-lea ca "un produs ideologic al Occidentului", a declarat Orban la evenimentul organizat în cimitirul Rakoskeresztur din Budapesta. Dar apoi, această ideologie "ne-a fost impusă nouă, central-europenilor" în practică, dar a rămas doar la stadiul teoretic de ideologie în Occident, a insistat prim-ministrul ungar.

Atac de la Cotroceni: Omul lui Klaus Iohannis lansează un avertisment fără precedent


Orban a criticat UE pentru eşecul de a condamna în mod explicit crimele comunismului, "pentru care simpatiile sau afilierea la stânga politică nu pot servi nici drept scuză, nici drept explicaţie". Şeful executivului de la Budapesta a atras atenţia că, în timp ce crimele comise de nazişti au fost condamnate de un tribunal militar internaţional, crimele comunismului nu au fost niciodată la fel de strict penalizate de vreunul dintre organismele reprezentative "ale lumii libere" după prăbuşirea acestui regim.

Miting cu scântei! Un primar PSD s-a supărat pe colegi: 'Bă, dobitocilor' / VIDEO


"Nu-i o întâmplare faptul că Europa încă are conştiinţa încărcată atunci când vine vorba să abordeze această chestiune", a declarat Orban, adăugând că "noi, în Europa centrală, încă ne mai amintim ce înseamnă tirania". Comemorarea Zilei victimelor comunismului în această zi este dovada că aceste crime ale comunismului nu vor fi niciodată uitate, a mai spus Orban. 

Printr-o hotărâre a Parlamentului din anul 2000, Ungaria a decretat 25 februarie drept zi de comemorare a martirilor comunismului. La 25 februarie 1947, Bela Kovacs, liderul Partidului Micilor Proprietari, a fost arestat şi deportat în Uniunea Sovietică, aminteşte MTI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.