Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban: Culturi diferite care au politici distincte în materie de migraţie

EurActiv
Viktor Orban

Ţări diferite cu culturi diferite susţin în mod inevitabil politici distincte cu privire la migraţie, a afirmat prim-ministrul ungar Viktor Orban, într-o conferinţă de presă comună a omologilor săi participanţi luni, la Varşovia, la o reuniune pe tema migraţiei, transmite MTI. 'Unele state au arătat în mod clar la reuniune că nu îşi vor schimba modelele culturale', în timp ce altele 'trăiesc într-o lume mult mai colorată decât noi', a declarat Orban, la finalul întâlnirii premierilor ţărilor membre ale Grupului de la Vişegrad şi ai statelor Benelux.

Date fiind aceste diferenţe, 'Uniunea Europeană a întreprins o sarcină istorică' de a construi în materie de migraţie o politică comună, a apreciat Viktor Orban. 'Experimentul' a fost 'onorabil' şi, chiar dacă paşii făcuţi au fost 'mici', există unele 'detalii încurajatoare', a adăugat el. 'Vom continua să încurajăm UE să încerce să construiască un concept comun în pofida divergenţelor de poziţii', a mai spus premierul, precizând că Ungaria respectă diferenţele culturale, dar 'aşteptările ar trebui menţinute la un nivel scăzut'.

Potrivit şefului guvernului ungar, participanţii la reuniunea din capitala Poloniei au convenit că frontierele externe ale UE trebuie protejate şi că trebuie operată cât mai curând o distincţie între refugiaţi şi migranţi. În plus, a continuat Orban, ar trebui negociate acorduri cu statele de origine şi cu cele de tranzit, iar Uniunea Europeană ar trebui să alcătuiască o listă de ţări sigure. Referitor la summitul de la Varşovia, prim-ministrul ungar a apreciat că acesta i-a adus pe liderii din Grupul de la Vişegrad 'mai aproape decât aş fi crezut' de omologii lor din statele Benelux. Răspunzând unei întrebări, premierul ungar a mai declarat că problema identităţii naţionale este de o importanţă crucială în Europa Centrală, iar migraţia este o chestiune strâns asociată ei. 'Nu ar trebui să acceptăm nicio politică în materie de migraţie care ar schimba cine suntem acum (...) Aceasta este baza poziţiei Ungariei', a subliniat Orban, conform Agerpres. În urma summitului de luni, Polonia va preda Ungariei preşedinţia prin rotaţie a Grupului de la Vişegrad, menţionează MTI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.