Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban este aşteptat cu interes în Parlamentul European

the telegraph
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban va susţine miercuri un discurs în Parlamentul European de la Bruxelles în cadrul unei dezbateri privind situaţia din Ungaria, care provoacă o 'îngrijorare generală' în rândul oficialilor europeni, au afirmat marţi surse concordante, potrivit AFP, transmite agerpres.

Orban "se va afla la Bruxelles pentru dezbaterea din Parlamentul European", a spus pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Reprezentanţei Permanente a Ungariei la UE.

ALERTĂ - Turcia AMENINŢĂ că se va retrage din Consiliul Europei

"El va susţine un discurs în faţa eurodeputaţilor", a adăugat o purtătoare de cuvânt a grupului popularilor europeni (PPE), cel mai mare din PE şi din care face parte din FIDESZ, partidul lui Orban.

Eurodeputaţii urmează să dezbată miercuri adoptarea unor legi controversate în Ungaria, precum cea care permite detenţia sistematică a imigranţilor sau cea privind învăţământul superior, considerată ca fiind îndreptată împotriva Universităţii Central Europene (CEU) de la Budapesta.

Printre celelalte iniţiative criticate ale autorităţilor ungare se numără un proiect de lege care obligă ONG-urile să declare orice finanţare 'din străinătate' de peste 23.000 de euro anual, în caz contrar riscând să fie interzise, şi un chestionar intitulat 'Stop Bruxelles', trimis la începutul lunii aprilie fiecărei gospodării din Ungaria.

Se anunţă ceva mare! Trump îi convoacă la Casa Albă pe toţi senatorii americani în problema coreeană

Vizita de miercuri a lui Orban la Bruxelles va avea loc cu o zi înainte de o întrevedere prevăzută în capitala europeană între preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi miliardarul american de origine ungară George Soros, una dintre ţintele guvernului ungar şi iniţiatorul CEU.

Comisia Europeană s-a declarat deja 'profund preocupată' de legea care ameninţă această universitate, iar mii de manifestanţi au ieşit de mai multe ori în stradă în Ungaria pentru a contesta noile măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.