Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vine oferta pentru UDMR

TRAIAN BASESCU - CONSULTARI - UDMR

Cu doar câteva luni înainte de alegerile parlamentare, UDMR începe să primească oferte pentru o majoritate în viitorul Parlament. Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, dar și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au admis public că ar putea exista o ofertă din partea PSD-ALDE pentru ca UDMR să ajute la formarea Guvernului.

Citește și: Mirel Palada, scenariu de COȘMAR pentru PSD

"Eu nu cred că trebuie luat în calcul un astfel de Guvern (PSD-PNL - n.r.). Noi ne propunem să avem o majoritate împreună cu colegii de la ALDE. În funcţie de rezultatul alegerilor parlamentare, putem discuta şi, eventual, coopta UDMR-ul în această coaliţie. (...) Argumentele ţin în primul rând de programul de guvernare şi de care considerăm noi că sunt direcţiile principale. Atunci când vom prezenta programul de guvernare, o să vedeţi că avem destule argumente şi destule diferenţe care există între programul nostru şi programul PNL şi de aceea nu cred că suntem compatibili în modul în care vedem noi dezvoltarea României în perioada următoare", a susţinut președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a înaintat public posibilitatea ca UDMR să facă parte din viitoarea alianță de guvernare.

"S-ar putea ca alături de PSD-ALDE, din punctul meu de vedere, cred că ar fi oportun să facem o ofertă UDMR. O să discutăm la vremea respectivă (n.r. după alegeri). (... ) Există, în momentul de faţă, o disponibilitate potenţială, sigur aceasta se va discuta după alegeri şi cu UDMR. Eu aş dori să facem o discuţie şi cu UDMR să facem o majoritate şi mai largă PSD-ALDE-UDMR. E punctul meu de vedere", a afirmat Tăriceanu marţi seară, la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.