Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe în Arabia Saudită

arabia saudita harta

Patru bărbaţi înarmaţi au incendiat un autobuz transportând lucrători marţi într-o provincie petrolieră din estul Arabiei Saudite, de unde era originar demnitarul şiit Nimr al-Nimr a cărui execuţie la sfârşitul săptămânii trecute a provocat o gravă criză cu Iranul, informează Reuters şi AFP, citând agenţia oficială de presă SPA şi poliţia, potrivit Agerpres.

Compania petrolieră de stat Saudi Aramco a declarat că niciunul dintre angajaţii săi nu a fost rănit, dar nu a dat mai multe detalii. 

Potrivit SPA, bărbaţii înarmaţi au oprit autobuzul în districtul Qatif din centrul Provinciei de Est, de unde era originar clericul proeminent musulman şiit Nimr al-Nimr, executat sâmbătă împreună cu alţi 46 de bărbaţi. 

Execuţia lui Nimr i-a înfuriat pe şiiţii din Orientul Mijlociu şi a provocat o criză diplomatică majoră între Iranul majoritar şiit şi monarhia sunită conservatoare Arabia Saudită, aminteşte Reuters. 

Imagini postate pe social media arătau autobuzul în flăcări. 

Acesta este al doilea incident în această provincie bogată în petrol de la anunţul executării lui Nimr al-Nimr după condamnarea sa la moarte sâmbătă pentru "terorism". 

Duminică seară, poliţia a intrat sub "tiruri intense" care au făcut un mort în satul natal al demnitarului şiit, aminteşte France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.