Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIOLENȚE în fața Guvernului / FOTO & VIDEO - UPDATE

violente piata victoriei

Incidente  în fața Guvernului. Peste 5.000 de persoane s-au strâns în Centrul Vechi al Capitalei să ceară unirea României cu Republica Moldova. De acolo, oamenii au plecat în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au bătut cu jandarmii care încercau să-i redirecționeze spre zona în care ar fi trebuit să mărșăluiască. Jandarmii au intervenit în forță pentru a bloca accesul protestatarilor pe Calea Victoriei, după ce manifestanții au refuzat să intre în zona de protecție amenajată de forțele de ordine.

Oamenii susțin că jandarmii au folosit gaze lacrimogene împotriva oamenilor care participat la marșul intitulat "Luptă pentru Basarabia", prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de ţară a unirii României cu Republica Moldova.

Autorizația inițială spunea că manifestanții trebuie să se oprească în Piața Victoriei, însă liderul lor a decis, pe ultima sută de metri, ca mulțimea să plece de acolo din nou spre Piața Unirii. În acel moment, jandarmii au încercat să-i oprească. Mai mulți tineri au fost luați de jandarmi și băgați în dubă deoarece deveniseră violenți.

Un celebru lanț de hipermarketuri se închide: pleacă până pe 31 decembrie

Potrivit Antena3, George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, care a organizat marşul "Luptă pentru Basarabia", a fost luat de jandarmi și băgat în dubă și dus la Secția 1 de Poliție.

George Simion a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că se află la Secția 1 de Poliție după ce a fost ridicat din stradă. ”Am vrut să ne întoarcem la Universitate. E o cauză legitimă. Jandarmii nu trebuie să se poarte așa”, a spus George Simion.

Mihai Vornicu, purt. de cuvânt de la Jandarmeria Româna, a declarat la Antena3 că cinci persoane au fost duse la Secția 1 de Poliție pentru audieri și că nu s-au folosit gaze lacrimogene.

content-image

content-image

content-image

*

Marşul este unul autorizat şi se desfăşoară pe traseul: Hanul lui Manuc-Brătianu-Magheru-Lascăr Catargiu-Piaţa Victoriei şi înapoi la Universitate.


Potrivit Jandarmeriei Române, acţiunea este autorizată astfel: de la ora 14,00 la 17,30 marş pe traseul Hanul lui Manuc-Piaţa Universităţii-Piaţa Romană-Piaţa Victoriei, iar de la ora 17,30 la 18,00 pentru susţinerea de alocuţiuni în Piaţa Victoriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.