Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIOLENȚE la Paris după anunțarea rezultatelor la prezidențiale / VIDEO

Ciocniri violente s-au produs duminică seară la Paris între câteva sute de manifestanţi declarându-se "antifascişti" şi poliţie, în seara primului tur al alegerilor prezidenţiale în urma cărora centristul Emmanuel Macron şi liderul de extrema dreaptă, Marine Le Pen, s-au calificat pentru turul secund, transmite AFP.

Forţele de ordine au încercat să îi respingă pe manifestanţii care au ocupat Piaţa Bastiliei, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse. Tineri, unii purtând cagule şi numeroşi îmbrăcaţi în negru, au aruncat în direcţia poliţiştilor cu sticle şi petarde, scrie agerpres.ro.

Citește și: Artiștii celebri care și-au ‘pictat’ boala fără să știe

O sursă din cadrul forţelor de poliţie a informat că forţele de ordine au fost atacate cu proiectile. Trei persoane au fost reţinute, potrivit poliţiei.

La apelul unor mişcări autointitulate "antifasciste", care intenţionează să organizeze o "noapte a baricadelor", vreo 300 de manifestanţi s-au strâns încă de la primele estimări ale rezultatelor turului întâi al prezidenţialelor.

Citește și: Cine face exerciții tip cardio poate trăi cu 40% mai mult / STUDIU

Forţele de ordine, desfăşurate masiv, au oprit preventiv circulaţia în acest bine-cunoscut loc istoric din estul Parisului.

Un organizator la microfon le-a cerut participanţilor să manifesteze "împotriva lui Marine şi împotriva lui Macron". "Am venit să protestăm faţă de mascarada pe care o reprezintă aceste alegeri", a declarat pentru AFP un manifestant sub acoperirea anonimatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.